Loading...
Itt vagy most:  Home  >  Bélyegvilág  >  Current Article

A belyegvilag.net Forma 1-es futama

Szerző   /  2012-10-09  /  5 hozzászólás

    Print       Email

[fblike style=”button_count” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

A belyegvilag . net idei Forma 1-es futamán 15 versenyző indult. 12-en szerencsésen célba is értek. A szoros küzdelemben a brit tematikusok arattak győzelmet.
Lássuk a nagydíj eredményét!

 

1. Guernsey – 25 pont

A futam nyertes Guernsey csapata. Szépek a színek, jó a grafika, el lett találva a háttér, és egy valódi sorról van szó: a névértékek különbözőek.

 

2. Gibraltar – 18 pont

A második helyezett néhány másodperccel lemaradva Gibraltár lett. Első ránézésre a hat bélyeg egyforma, de igazából mind a haton az autó egy kicsit más szögből lett ábrázolva.

 

3. Libéria – 15 pont

Nagy meglepetésre a dobogó harmadik helyere Libéria lepett. Csak így tovább!

 

4. Bosznia Hercegovina – 12 pont

Majdnem dobogós helyezést ért el egy új versenyző Bosznia Hercegovinából. Az istálló tervezői jól ráereztek a dinamikára.

 

5. Biassu Guinea – 10 pont

Biassu-Guinea csapata 5 másodperccel maradt le. Ők is nagyon jól visszaadták a forma 1-es hangulatot, bár a kidolgozás lehetne egy kicsit szebb.

 

6. Malaysia – 8 pont

A feltörekvő kistigris teljesen új koncepcióval állt elő. Az innováció pontot ér, de sajnos csak a hatodik helyre volt elég. A fő probléma a sisak szemellenzőjén átszűrődő kép kidolgozatlansága.

 

7. Granada – 6 pont

Grenada ugyanazzal a megközelítéssel próbálkozott mint a második helyezett Gibraltár, de a kivitelezéssel akadnak némi problémák.

 

8. Anglia – 4 pont

A Royal Mail fejlesztései sajnos nem juttattak csapatukat dobogóra. A pontosan felülnézeti fotózás nagy ötlet, csak a szürke aszfalt nem túl dekoratív háttér.

 

9. Magyarország – 2 pont

Magyarország a kilencedikként ért célba. A többi országtól éltérően csak egyetlen bélyeggel indult. A bélyegen egy tipikus sportközvetítős kepét láthatunk. Legközelebb tessék egy bélyegsort összeállítani. A Forma 1 = sok autó —> sok bélyeg

 

10. Man Szigete – 1 pont

Man Szigete nem erőltette meg magát: amatőr fotókkal indult. Ez ilyen Móricka első Forma 1-es élménye általános iskolai dolgozat szintű alkotás.

 

11. San Marino

San Marino igazából Ferrari reklámot készített három fényképből 20 perc alatt összedobva,  de a hátérként szolgáló népünnepély értékelendő.

 

12. Bulgária

Bulgária egy körrel lemaradva ért célba. Első próbálkozásnak nem rossz, de folytatni kell a rajzszakkörre járást.

 

Nem ért célba – Ruanda

Ruanda sajnos kiesett. Az újságokból és az internetről összeszedett portrékepéket sajnos nem tudjuk értékelni .  Ilyen blokkokat én is tudnék készíteni, nem is kellene hozzá Photoshop, elég lenne a Paint program.

 

Csalás miatt kizárva – Kongói Köztársaság

A Kongói Köztarságot kizárták  Csalásnak minősül ugyanis a nagy számban történő silány bélyegmegjelentetés, hogy azt majd a tematikusok úgyis megveszik. A háttérben lévő Concorde szerintem csak egy technikai hiba.

 

Rajt előtt diszkvalifikálva – Djibuti

Djibutit a versenybizottság diszkvalifikálta. A Concorde, Brigitte Bardot, Roger Moore mint James Bond, és a Forma 1 versenyautó így együtt sajnos nem indulhat a versenyen.

 

Wichshund Zoltán

Érdekes és értékes bélyegek, Bélyeg adás-vétel, csere, bélyeggyűjtemény, bélyeggyűjtés, bélyeggyűjtő fórum, bélyegkereskedelem, filatélia, bélyeg adásvétel.Érdekes és értékes bélyegek, Bélyeg adás-vétel, csere, bélyeggyűjtemény, bélyeggyűjtés, bélyeggyűjtő fórum, bélyegkereskedelem, filatélia, bélyeg adásvétel.Érdekes és értékes bélyegek, Bélyeg adás-vétel, csere, bélyeggyűjtemény, bélyeggyűjtés, bélyeggyűjtő fórum, bélyegkereskedelem, filatélia, bélyeg adásvétel.

    Print       Email

5 hozzászólás

 1. Leki szerint:

  Nagy része ezeknek nekem is megvan, sőt! A koncepció (rangsorolás) nem egészen világos. De mondjuk Magyarországról a 2005-ös bélyegnapi sor és blokk, sokkal jobban kivitelezett, mint a 9. helyen rangsorolt elnagyolt grafika…

 2. Leki szerint:

  Illetve az 1986-os magyar 100 éves az autó sor első két bélyegén is két Formula 1-es autó szerepel pl.

 3. Leki szerint:

  Akkor a következő futamra én is beneveznék pár Formula 1-es bélyeggel!:)

  • Wichshund Zoltán szerint:

   Semmi akadalya!

   A nevezni kivant belyegek kepeinek linkjeit irja be ide a hozzaszolasokba.

   Ha nincs a neten jo minosegu kep a belyegrol, szkennelje be, toltse fel a kepet jpg-ben a kepfeltoltes.hu -ra.

   A feltoltes utan mejelenik egy lista a kepek linkjeirol, nekem a kephez tartozo utolso link kell, ami direkt a kepre mutat.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Esetleg ezek is tetszenek...

Merre száll az Il-12-es?

Elolvasom a cikket →