Loading...
Itt vagy most:  Home  >  Bélyegvilág  >  Current Article

A legsötétebb korszak levelei

Szerző   /  2021-03-05  /  No Comments

Ki gondoldá, hogy a koncentrációs táborokból is küldhettek leveleket az oda deportált emberek, de így van. Fájdalmas, drámai, tragikus emlékek ezek, melyek nagyon megrázóak, azonban a valóságnál még így is szebbnek tüntetik fel a földi poklot…

    Print       Email

A bélyegek és levelek mindig az adott korszak kultúrtörténeti és történelmi lenyomatai. A boldog korszakok és a tragikus korszakok is visszaköszönnek a bélyegeken és leveleken.

Az emberiség újkori történelmének legsötétebb korszaka a holocaust volt. Ki gondoldá, hogy a koncentrációs táborokból is küldhettek leveleket az oda deportált emberek, de így van. Fájdalmas, drámai, tragikus emlékek ezek, melyek nagyon megrázóak, azonban a valóságnál még így is szebbnek tüntetik fel a földi poklot, hiszen (kivételesen) lehetett levelet írni és azt (olykor) továbbították is, ami a láger civilizáltságára utal.

A küldemények közt akadnak levelezőlapok és hajtogatott levelek is. Ezek gyűjtése komoly lelki megterhelés is egyben – emellett tény, hogy ezek a küldemények komoly ritkaságok, kevés van belőlük, egy részük a holocaust archívumokban, azonban árveréseken is találkozhatunk velük, 50-100.000 forint árfekvésben, függően az évszámtól és a tábortól.

Levelezőlap Auschwitzból
Levelezőlap a cenzor bélyegzőjével
Hajtogatott levél Auschwitzből
Hajtogatott levél
    Print       Email

Esetleg ezek is tetszenek...

A világ változik – a bélyegvilág.net lassan költözködik

Elolvasom a cikket →