Loading...
Itt vagy most:  Home  >  Bélyegvilág  >  Current Article

A vadnyugati showman

Szerző   /  2011-02-26  /  No Comments

A régi amerikai vadnyugat legszínesebb figurája volt, cowboy-témájú showjairól híresült el igazán…

    Print       Email
Buffalo Bill USA 29 cent

Buffalo Bill USA 29 cent

Ki is volt Buffalo Bill valójában ? Buffalo Bill William Frederick Cody néven látta meg a napvilágot 1846. február 26-án. Foglalkozását tekintve amerikai katona, bölényvadász és showman volt.

Cody a Buffalo Bill becenevet akkor kapta, amikor szerződésben vállalta, hogy a Kansas Pacific Vasúttársaság építőmunkásait ellátja bölényhússal. Cody úgy tett szert eme névre, hogy 4 800 bölényt ölt meg másfél év alatt, ami naponta átlagosan majdnem bölényt jelent, nem kis teljesítmény!

Bill az amerikai polgárháborúban (1861-1865) dokumentált katonaévein és azon felül, hogy részt vett a nagy síksági háborúban mint felderítő, Cody azt állította, hogy még rengeteg más munkája is volt. Úgymint prémvadász, marhahajcsár, aranyásó Coloradóban, postakocsi hajtó, kocsis, és még szállodai középvezető is. Nem tudhatjuk pontosan, mely állítás volt valóságos és mely kitalált pusztán a népszerűség kedvéért, az azonban kétségtelen, vadnyugati bemutatói világhírnevet hoztak számára, bár ezeket filmen sajnos nem sikerült megörökíteni.

A régi amerikai vadnyugat legszínesebb figurája volt, cowboy-témájú showjairól híresült el

Buffalo Bill USA 15 cent

Buffalo Bill USA 15 cent

igazán. 1872-ben megkapta a Becsületrendet.  Buffalo Bill 1917-ben költözött az Örök vadászmezőkre, ahol ma is bölényekre vadászik és indiánokkal harcol.

    Print       Email

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Esetleg ezek is tetszenek...

Újabb bélyeg világritkaság bukkant fel – eléri-e Süket Gyurka a hatvanmillió dollárt?

Elolvasom a cikket →