Loading...
Itt vagy most:  Home  >  Bélyegvilág  >  Current Article

Anna Frank

Szerző   /  2013-02-19  /  No Comments

    Print       Email
Anna Frank bélyegA képen Anna Frank arcképe látható, amely egy holland bélyegen jelent meg, de bélyeg készült róla Németországban is.
Anna Frank a náci borzalmak sok millió áldozata közül azok egyike, akiknek neve a világon széles körben ismertté vált. A kislány 16 évet élt, ebből több mint két évet bujkálással töltött. Ebben az időszakban írta naplóját, amelyet elhurcolásukat követően egy holland barátjuk meg tudott menteni és 1947-ben könyv alakban ki is adta. Azóta 65 nyelvre fordították le, később filmet, színdarabot és operát is készítettek a napló alapján. A Frank család zsidó vallású német volt.
Anne Frank bélyeg 1979Hitler uralomra jutását követően az üldözések elől Hollandiába menekültek. Amikor a németek megszállták Hollandiát, a zsidók üldözésére ott is sor került, ezért 1942 nyarán Frankék – a szülök és két leányuk – bujkálásra kényszerültek, így próbálták elkerülni a deportálást és az azzal járó biztos halált. A hosszú bujkálásnak egy besúgó feljelentése vetett végett, a családot 1944 augusztusában elhurcolták és csak a családfő, Otto Frank élte túl a szörnyűségeket.
Magyarországon több iskolát neveztek el Anna Frankról.
Amszterdamban  Anna Frank ház ma múzeumként működik. A házat bejárva megtekinthetjük, hogy hol és milyen körülmények között teltek a bujkálás napjai. A múzeumot nagyon sokan látogatják, általában hosszú sort kell végigállni, de mindenképpen érdemes rászánni az időt.
Anna Frank FDC

    Print       Email

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Esetleg ezek is tetszenek...

#maradjotthon: nézegessünk szép bélyegeket!

Elolvasom a cikket →