Loading...
Itt vagy most:  Home  >  Bélyegvilág  >  Current Article

Ausztria 2011

Szerző   /  2012-08-28  /  9 hozzászólás

    Print       Email

A nyár folyamán Bécsben jártam. Mivel sok jót hallottam az osztrák bélyegekről, úgy döntöttem, hogy közelebbről is szemügyre veszem őket. Bécsben az Osztrák Posta bélyegüzlete az Elizabethszraße és a Kärnfer Straße sarkán található.
Az üzlet tágas, és sok kirakata van. Souvenirként ez alkalommal bélyegeket vásároltam. Méghozzá legalább három posztra valót. Elsőként a legfőbb szerzeményemet mutatom be, az osztrák 2011-es year setet.

A 2011-es osztrák year set A4-es méretű. 4 oldalán 74 bélyeg es három blokk kapott helyet. Ára megegyezik a bélyegek össz-névértékével.

Az osztrák bélyegek szépek, színesek, elég nagyok ahhoz, hogy jól lássuk, hogy mit ábrázolnak, de ugyanakkor nem túl nagyok, így nem okoz gondot a borítékra vagy képeslapra ragasztásuk. További pozitívum, hogy mindegyik bélyegnek pontosan érthető az üzenete. A legtöbb esetben valamilyen esemény vagy híres ember születésének vagy halálának évfordulójáról emlékezik meg.

Ami negatívum, az a harmadik oldal alján található. Különböző híres és kevésbé híres épületről készült rendkívül leegyszerűsített bélyegek. Ezek nemcsak nem illenek a gyűjteménybe, de egyáltalán nem is szépek. Nem értem, minek kellett őket kiadni.

A year setek esetében általában gondot okoz, hogy az album olyan anyagból készül, hogy látszik rajta az ujjlenyomat. Főleg a bélyegeket takaró fólián. Az osztrák year set esetében ez nem így van. Olyan a borító, hogy bátran lehet fogdosni, nem lesz ujjlenyomatos.

Gondolkozom rajta, hogy esetleg a 2012-es year setet is megvásároljam. A kommentekben kíváncsian várom, hogy mi erről az  olvasók véleménye.

Az Osztrák Posta bélyegüzlete

 

Az Osztrák Posta bélyegüzlete. Jól látszik a sok kirakat.

 

A borító

 

Az első oldal

 

A második oldal

 

A harmadik oldal

 

A negyedik oldal

    Print       Email

9 hozzászólás

 1. csupor szerint:

  Magyarország ismét megjelentetett egy totális gagyi bélyeget a finnugor konresszusról.Nem tudom hogy ki hagyja jóvá ezeket a förmedvényeket de művészi hajlama a béka hátsó fele alatt van,gondolom ezeket a moslékokat milliókért véleményezik ezek a birkák.

 2. Wichshund Zoltán szerint:

  Az előző kommentben szereplő bélyeg a finnugor kongresszusról itt tekinthető meg:

  http://posta.hu/object.C747E5FB-3E57-4E92-B34E-F0D7FF0B4154.ivy

  A bélyegen egy fa látható, melynek az ágain szájak vannak. Ez a szimbólum leginkább arra emlékeztet, amikor a Szegedi Egyetemről rajzolt valaki egy Siva-szerű hatkarú figurát, aminek a karjai az egyetem hat karát szimbolizálták.

 3. Wichshund Zoltán szerint:

  Csupor: Ha ennyire nem tetszenek a magyar bélyegek, gyűjthetne más országokat, például Ausztriát.

 4. csupor szerint:

  Zoltán!Én régebben festmény ezen belül a Rubens bélyegeket gyűtöttem,de nagy számban vannak reneszász festők is a gyüjtemé-nyemben.A magyar bélyeg kiadásból meg van a teljes űrhajózás,állat,növény,sport kiadás is.Mivel az 50-60-s évekből is van jeletős számú bélyegem,így alkalmam van összehasonlítani a jelenlegi kiadásokat a régebbiekkel.Ezért merem leírni hogy a jelenlegi bélyegek egy része alkalmatlan, nem képvisel semmilyen művészi elvárást.Nem egy közülük egy félórai “művészi munkát ” igényel a számítógépen a “tervező művész”-nek csúfolt személytől

 5. Wichshund Zoltán szerint:

  csupor: A festményes bélyegeknek kettős természetük van. Egyrészt van rajtuk egy festmény, ami valószínűleg szép, és van maga a bélyeg ami nem biztos, hogy az.

  Egyik példa az általam már emlegetett 1984-es ellopott festmények blokk. Az ábrázolt képek szépek, de maga a blokk katasztrofális. Rossz a nyomtatás minősége, csúnya a háttérszín.

  Ebben a posztban, a második oldal harmadik sorában szereplő “Bábel tornya” bélyeg bélyegként is megállja a helyet. Jó minőségű, a festményt pedig nem egyszerűen lefényképezték, hanem kontúrvonalakkal látták el, hogy jól mutasson a bélyegen. (Ez nem biztos, hogy látszik a szkennelt képeken.)

  Ezt csak azért írtam, mert szerintem festményes bélyeget a legegyszerűbb készíteni. Le kell fényképezni a festményt, rá kell írni, hogy Magyar Posta 10 Ft, és kész is van.

 6. csupor szerint:

  Zoltán!Azért a 2010-ben kiadott vancoveri olimpiai bélyeg megszerkesztése sem igényelt 5-10 percnél többet.Lehet hogy a festmény bélyeg magának egyszerű,nekem szépek és ezt fogom továbbra is gyűjteni.Az ellopott festményeket lehetett volna úgy is megjeleníteni,hogy egy lapon felsorolják a festmény címét és azt kiadják.Talán egyeseknek ez lenne szép,nekem nem.A festők között is van szeretett és nem szeretett,pld Michelangelo,vagy Picasso,vagy Paál László és Vasarelly stb.De azért nagy művész (nagybetükkel) mindegyik.

  • Korea szerint:

   Én általában nem szeretem a festmény bélyegeket. El is mondom, miert. Kis méretben nem látni kóla festményt. És nincs benne semmi kreativitás. Egyszer már megfestette valaki azt a képet, tudni lehet, mi van rajta. Nincs témája. De attól te még szeretheted, tiszteletben tartom.

 7. […] az előző posztban leírt helyen nemcsak a 2011-dik évi összes osztrák bélyeget vásároltam meg, hanem […]

 8. gergo szerint:

  Sajnos nekem ezek az osztrák bélyegek nem jönnek be
  sajna az 50-es évek mélynyomású illetve réznyomású magyar bélyegeinek stílusát és szépségét meg se közelítik a maiak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Esetleg ezek is tetszenek...

Merre száll az Il-12-es?

Elolvasom a cikket →