Loading...
Itt vagy most:  Home  >  Bélyegvilág  >  Current Article

Az öt legjobb magyar bélyeg 2012-ben

Szerző   /  2013-02-26  /  2 hozzászólás

    Print       Email

Bár már jócskán benne járunk a 2013-as esztendőben, talán mégsem késő véleményt nyilvánítanom a 2012-es magyar bélyeg-felhozatalról.

Először csak a három legjobb bélyeget akartam megnevezni, de később rájöttem, hogy akar öt jó bélyeget is tudok választani. Lássuk őket!

 Ötödik helyezett:

RAOUL WALLENBERG EMLÉKÉV

RAOUL WALLENBERG EMLÉKÉV

A Roul Wallenbergrol készült svéd bélyeg Svédországban az év bélyege lett. A képen látható magyar kiadvány jobban sikerült, mint ahogy arról egy korábbi posztban már írtam. (http://belyegvilag.net/magyarorszag-vs-svedorszag/

Negyedik helyezett:

85. BÉLYEGNAP – KALOCSA - BÉLYEGBLOKK

85. BÉLYEGNAP – KALOCSA – BÉLYEGBLOKK

A Magyar Posta a következőket írta róla:

“Különlegessége, hogy infravörös fénnyel gerjesztve zöld színű fényt, illetve hangjelzést bocsát ki. Biztonsági elemként funkcionál. Detektálása speciálisan erre a célra kifejlesztett vizsgálóeszközökkel lehetséges. A különleges festékréteg – a blokk bélyegképén a „MAGYARORSZÁG” felirat résznél – a HORUS 1019 lámpa alatt zöld színű fényt ad ki, a RADIR 2029 vizsgáló berendezés használatakor pedig ugyanaz az infrasugárzás csipogással reagál.”

A szöveg nem teljesen világos de én úgy értelmezem, hogyha RADIR 2029 készülékkel megvilágítjuk a blokkot, akkor a blokk csipogni kezd. Ilyenről meg sosem hallottam. Próbáltam interneten rákeresni a RADIR 2029 készülékre de sajnos nem találtam meg. Ebből következik, hogy ez a készülék a legtöbb ember számára nem elérhető, így nem tudjak kipróbálni ezt a különleges effektust.

Mindenesetre egy csipogó bélyeg igazi világszenzációnak számít! Örültem volna egy szemléltető videónak a Magyar Posta honalapján.

Harmadik helyezett:

85. BÉLYEGNAP – KALOCSA - BÉLYEGBLOKK

85. BÉLYEGNAP – KALOCSA – BÉLYEGBLOKK

A bélyeg exkluzív kiadásban is megjelent. A különleges kiadású bélyeg paprikaszagot áraszt! Szagos bélyeg! Cool!

Második helyezett:

 EUROPA 2012 - BÉLYEGKISÍV


EUROPA 2012 – BÉLYEGKISÍV

A kisív indult a 2012-es internetes bélyegszépségversenyen, de sajnos nem tudtam kideríteni  hogy milyen helyezést ért el. Rengeteg hírt találtam arról, hogy ez a kiadvány képviseli majd Magyarországot, de arról, hogy mi lett a verseny eredménye, semmit.

És  az első:

85. BÉLYEGNAP – KALOCSA

85. BÉLYEGNAP – KALOCSA

Nekem a 2012-es magyar bélyegek közül ez  tetszik a legjobban. Szépek a színek  olyan dolgot ábrázol  ami Magyarországra jellemző, elegáns  nem túlbonyolított  nincsen photoshopos zűrzavar. Nálam ez a bélyeg a nyerő.

Wichshund Zoltán

 

    Print       Email

2 hozzászólás

  1. csupor szerint:

    Hát sajnos az ízlések és pofonok különbözők.Az országház és a Tihanyi apátság legalább olyan szép mint az egyes és a kettes.A kettes túl van ajnározva,és a paprika és a szőlő kotyvaléka könyvespolcal fűszerezve.Az egyes egy hímzett asztalterítő része

  2. Wichshund Zoltán szerint:

    Az orszaghazassal az volt a bajom, hogy csak belulrol voltak kepek az epuletrol. Kellett volna egy kulso kep is, amirol mindenki felismerheti. Arra kell gondolni, hogy az orszaghazas kisiv peldaul egy kinai gyujtonek ebben a formaban nem sokat mond. Ne felejtsuk el, hogy a belyeggyujtok harmada kinai!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Esetleg ezek is tetszenek...

Svéd – amerikai közös bélyegkiadás – postaforgalmi érdekesség

Elolvasom a cikket →