Loading...
Itt vagy most:  Home  >  Bélyegvilág  >  Current Article

Az Üllői úti Ferencváros stadion átadása

Szerző   /  2014-02-07  /  2 hozzászólás

    Print       Email

1974-ben, tehát idén negyven éve, ünnepelte fennállásának 75. évfordulóját a Ferencváros.
Ebből az alkalomból adták át az Albert Flórián – akkori nevén Üllői úti stadiont – melyet éppen tavaly bontottak el – melyet 1974. május 19-én avattak fel. Érdekes apropót ad cikkünknek, mivel idén várjuk a még újabb, hipermodern stadion.
A jubileumi stadion-avató mérkőzés azonban balul sült el. Az FTC-Vasas bajnoki rangadón az ősenllenség Vasas 1:0-ra legyőzte az ünnepelt Ferencvárost, újdonsült stadionjában. Némi vigyaszt jelentett, hogy a bajnoki mérkőzés előtt tartott Ferencváros-Vasas öregfiúk mérkőzés 4:4-es végeredménnyel zárult.
A jeles eseményről bélyeggyűjtő emlék is készült egy emléklap formájában. Az egyik verzón a hátoldalon a játékosok alárírása is szerepel, míg a másik hátoldala fehér.
Negyven év után megújul a Ferencváros stadionja, reméljük újabb bélyeggyűjtő emlékkel is gazdagítva a zöld-fehér bélyeggyűjtőket.

Az emléklapon egy igazi Ferencváros relikvia, zöld-fehérben, címerrel, stadionnal:

Igazi Ferencvárosi relikvia

Igazi Ferencvárosi relikvia

A hátoldalon a játékosok aláírása látható, melyek közül némelyik olvasható. Első ránézésre valódi, kézi dedikálásnak tűnik a dolog, de úgy gondolom, ez az oldal is nyomtatással készült.

Hátoldalon a játékosok aláírása, melyek közül némelyik olvasható. Első ránézésre valódi, kézi dedikálásnak tűnik a dolog, de úgy gondolom, ez az oldal is nyomtatással készült.

Hátoldalon a játékosok aláírása, melyek közül némelyik olvasható. Első ránézésre valódi, kézi dedikálásnak tűnik a dolog, de úgy gondolom, ez az oldal is nyomtatással készült.

A Ferencváros stadion átadásáról és az avató mérkőzésről egy összefogaló is fennmaradt:

    Print       Email

2 hozzászólás

  1. Sárközi Józsefné szerint:

    Akinek van ilyen, mennyit érhet?

  2. Sárközi Józsefné szerint:

    Mennyit érhet egy ilyen?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Esetleg ezek is tetszenek...

RSA

Elolvasom a cikket →