Loading...
Itt vagy most:  Home  >  Bélyegvilág  >  Current Article

Az utolsó kínai császár

Szerző   /  2012-01-28  /  1 Comment

Bertolucci Oscar díjas filmje, Az utolsó kínai császár, Pu-Ji gyermek- és ifjúkorát mutatja be. De mi is történt ezzel a szépreményű ifjúval trónfosztása után? Nos, Pu-Ji nem szakadt el az országlástól, civil politikusként folytatta pályafutását…

    Print       Email
Pu-Yi a Bélyegvilágban

Pu-Yi , mint Mandzsukuo államfője

Bertolucci Oscar díjas filmje, Az utolsó kínai császár,  Pu-Ji gyermek- és ifjúkorát mutatja be. De mi is történt ezzel a szépreményű ifjúval trónfosztása után? Nos, Pu-Ji nem szakadt el hazájától és az országlással,  civil politikusként folytatta pályafutását. A mukdeni japán-kínai incidens után, 1931-ben Japán elfoglalta Mandzsúriát. Ezt követően Mandzsukuo (Mandzsuk országa) néven bábállamot hozott ott létre. Az államfő Pu-Ji, korábbi kínai császár lett. Bár ez az esemény számunkra  viszonylag jelentéktelen a távol keleti térség történelmében, filatélia szempontból mégis izgalmas. 13 éves, rövid fennálása során, Mangzsukuo bélyegeket is jelentetett meg. Ezek közül a legjelentősebb az 1934-ben kiadott sorozat, melyen Pu-Ji portréját és a Liaojang pagodát láthatjuk. A sorozat legfontosabb tétele a rózsaszín 15 fen (Scott #30), melyből 100 ezer példány készült. Akit szeretné gyűjteményében tudni az utolsó kínai császárt, 450 dollár körüli árral számoljon egy postatiszta példányért.

 

&nbsp


    Print       Email

1 Comment

  1. Takáts Tamás. szerint:

    Érdeklődöm, hogy Pu-Ji portréját ábrázoló fenti névértékű bélyeg pecsételtem, vajon hol és mennyiért szerezhető be?
    Válaszát várva, tisztelettel és barátsággal köszöntelek!
    taktamfer@t-online.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Esetleg ezek is tetszenek...

#maradjotthon: nézegessünk szép bélyegeket!

Elolvasom a cikket →