Loading...
Itt vagy most:  Home  >  Bélyegvilág  >  Current Article

Belga képregények – Yoko Tsuno

Szerző   /  2012-09-30  /  No Comments

    Print       Email

Largo Winch mellett Yoko Tsuno a másik kedvenc képregényem. Itt is minden jelen van, ami egy szórakoztató történethez kell: kaland, izgalom, egzotikus tájak, megoldásra váró rejtélyek. A grafika szép, a történetek klasszikusak: követhetőek, nem ezer szálon futnak, mint ahogy az mostanában divat, a befejezés is tisztességes, nem maradnak elvarratlan szálak; nem az olvasóra van bízva a történet végének kigondolása. Nem voltam csalódott, mint a Lost TV sorozat végen, amit éveken keresztül bámultam, hogy a végen megtudjam a nagy semmit.

De ki is Yoko Tsuno? Yoko Tsuno egy elbűvölő japán lány, aki Japánban nőtt fel, elektromérnöknek tanult, de jelenleg Belgiumban él. Tapasztalt búvár, feketeöves aikido mester, ezen kívül pedig helikoptert és repülőt is tud vezetni. Ő az úgynevezett “competent woman” tökéletes megtestesítője. Ez azt jelenti, hogy tökéletes ellentéte a norvég Neminek, akiről két régebbi posztban is írtam.

Eddig összesen 25 Yoko Tsuno album jelent meg, az első 1970-ben. A képregényeket francia és holland nyelven adták ki, az első nyolcat angolra is lefordították. A nemrég megszűnt “co-mix” képregényes oldalon fent volt az első 16 rész lelkes rajongók által professzionális módon magyarra lefordítva.

 

Yoko Tsuno bélyeg (Belgium 2009)

 

Yoko Tsuno blokk (Belgium, 2009)

 

Yoko Tsuno bélyeg Yoko Tsuno bélyegzővel

 

Itt a bizonyíték, hogy Yoko Tsuno tud repülőt vezetni. Méghozzá ez egy Eurofighter!

 

Yoko Tsuno természetesen kiválóan szörfözik is, ezt már meg sem említettem a kepésségei felsorolásánál. Ha az összes tudását felsoroltam volna, betelt volna a tárhely.

 

Yoko Tsuno “competent woman”-hez méltóan felelősségteljesen viselkedik.

 

Yoko Tsuno csak úgy mellesleg helyreállítja a világ rendjét földönkívüli barátai segítségével.

 

A legújabb Yoko Tsuno albumok


    Print       Email

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Esetleg ezek is tetszenek...

Merre száll az Il-12-es?

Elolvasom a cikket →