Loading...
Itt vagy most:  Home  >  Bélyegvilág  >  Current Article

COVID bélyeg WC papírra nyomtatva

Szerző   /  2020-11-06  /  No Comments

    Print       Email

Úgy tűnik, hogy a különleges és innovatív bélyegek sora végtelen. Nagyon fontos dolog ez ahhoz, hogy a filatélia felett ne szálljon el az idő, lépést tartson gyorsan fejlődő világunkkal.

A fiatalok és a mai felnőttek is igénylik, hogy a bélyegek egyre modernebbek, korszerűek és aktuálisak legyenek amit egy-egy különleges bélyeg is kiegészít. Ezt a kört egy nagyon érdekes, némileg bizarr osztrák bélyeg bővíti, melynek anyaga WC papír.

WC papír bélyeg COVID témában

A bélyeg, vagyis inkább blokk, mind témájában, mind anyagában a COVID járványhoz kapcsolódik. A WC papír a járvány kitörésekor indult bevásárlási láz legkeresettebb, ikonikus terméke volt. Megannyi mém is keringett ezzel kapcsolatban, sokat nevettünk ezen, talán kínunkban.

A bélyeg témája is a COVID járványhoz kapcsolódik: “Distanz, die uns verbindet” – azaz “a távolság, amely összeköt minket” a biztonságos távolságtartásra hívja fel a figyelmet. Az egy méteres távolságot a bélyegen egy bébi elefánt szimbolizálja – tehát ha két ember között elfér egy bébi elefánt, akkor járványügyi szempontból megvan a biztonságos távolság.

A WC papír bélyeget öntapadós felülettel látták el, ami korszerű és biztonságos. A blokkban a perforáció pedig hitelesen, a WC papír esetén alkalmazott technikával készült.

So sieht die Corona-Briefmarke aus. 

Igazi hírértékkel rendelkezik ez a különleges bélyeg, ami segíti a filatélia népszerűségének megőrzését – köszönjük Ausztria! A blokk ára 5,50 Euro, az osztrák posta webshopjában is megrendelhető.

    Print       Email

Esetleg ezek is tetszenek...

A világ változik – a bélyegvilág.net lassan költözködik

Elolvasom a cikket →