Loading...
Itt vagy most:  Home  >  Bélyegvilág  >  Current Article

Egy fantasztikus repülés

Szerző   /  2020-09-14  /  No Comments

Útjuknak a “Négy szél” nevet adták, mely az addigi valaha leghosszabb, 6.000 kilométer hosszú tenger feletti szakaszt is magában foglalta.

    Print       Email

Az első hosszú távú repülések igazi hőstetteknek számítottak, a pilótákat pedig nemzeti hősökként ünnepelték és tartották nyilván. Számos bélyegen is emléket állítottak a repülés bátor úttörőinek, ezek közül ismerkedhetünk meg egy kubai kiadással.

Barberan és Collar, valamint repülőgépük lárható a bélyegeken

A Sevilla – Camagüey (Kuba) közti 7.800 km-es távolságot a két bátor pilóta. Mariano Barberan és Joaquín Collar 1933-ban tette meg átszelve az Atlanti-óceánt, leszállás nélkül. Útjuknak a “Négy szél” nevet adták, mely az addigi valaha leghosszabb, 6.000 kilométer hosszú tenger feletti szakaszt is magában foglalta.

Ugyan Havanna helyett Camagüey-ben szálltak le, azonban így is óriási technikai és emberi bravúr volt a több, mint kétnapos repülés előkészítése és végrehajtása.

Elsőnapi boríték

A repülés népszerű téma a bélyeggyűjtők körében. Az első repülőjáratokkal továbbított küldemények valamint jeles alkalmakra szervezett alkalmi repülések során bérmentesített levelek igazi ínyencségnek számítanak a bélyeggyűjtők körében.

    Print       Email

Esetleg ezek is tetszenek...

A világ változik – a bélyegvilág.net lassan költözködik

Elolvasom a cikket →