Loading...
Itt vagy most:  Home  >  Bélyegvilág  >  Current Article

Elefánt show: Hogyan fér el egy elefánt egy bélyegen?

Szerző   /  2014-07-11  /  No Comments

    Print       Email

Régóta foglalkoztatja a a bélyeggyűjtőket és elefánt kutatókat az a kérdés, hogy elfér-e egy elefánt egy bélyegen? A kutatási eredmények és a mellékelt illusztrációk szerint a bélyeg tervezők a világ számos országában sikerrel megoldották ezt a feladatot. Elefántos bélyegek főleg Ázsiában és Afrikában jelennek meg, ahol az elefánt őshonos. Azonban büszkén jelenthetjük, hogy hazánk is büszkélkedhet elefántos bélyegekkel, cirkuszi és állatkerti témában. Mielőtt megcsodáljuk az elefántos bélyegeket, íme néhány érdekes információ az elefántokról:

  • Egy afrikai elefánt naponta összesen 225 kg tömegű táplálékot vesz magához, és egyszerre akár 136 liter vizet is megiszik.
  • A legnagyobb elefántagyar, amelyről emberek beszámoltak, 3,1 m hosszú volt, és kb. 105 kg-ot nyomott.
  • Ha kevés a rendelkezésre álló víz – elsősorban a szavanna éghajlat száraz évszakában – az afrikai elefántok homokos talajokban túrnak, vizet keresve. Lábaikat, ormányukat és agyaraikat használva többnyire sikeresen törnek utat a talajvíznek. Más állatok közül igen kevesen rendelkeznek ezzel a képességgel.
  • Az afrikai elefánt még az embernél is gyorsabban képes futni. Képes kitartóan 8-9 km/h-ás menetsebességgel haladni anélkül, hogy kifáradna. Így egy vándorló elefántcsorda naponta akár 80 km-t is megtehet.
  • Az elefántok nem képesek ugrani, azaz mind a négy lábukkal elemelkedni a föld felszínéről.

Elefánt bélyeg magyar2 Elefánt bélyeg Kamerun Elefánt bélyeg Angola Elefánt bélyeg Togo Elefánt bélyeg magyar Elefánt bélyeg Vietnám Elefánt bélyeg Izrael Elefánt bélyeg Zambia Elefánt bélyeg Ruanda Elefánt bélyeg Libéria Elefánt bélyeg Tanzánia Elefánt bélyeg Laosz2 Elefánt bélyeg SzU Elefánt bélyeg Umm al Quwain Elefánt bélyeg Thajföld Elefánt bélyeg szomália Elefánt bélyeg India4 Elefánt bélyeg India3 Elefánt bélyeg Burundi Elefánt bélyeg Babon Elefánt bélyeg India2 Elefánt bélyeg Sirmoor Elefánt bélyeg India

    Print       Email

Esetleg ezek is tetszenek...

Minden bélyeggyűjtő szíve csücske

Elolvasom a cikket →