Loading...
Itt vagy most:  Home  >  Bélyegvilág  >  Current Article

Érdekes bélyegek: hirdetések bélyegek hátoldalán

Szerző   /  2012-12-16  /  1 Comment

    Print       Email

Modern korunkban hajlamosak vagyunk megmosolyogni a múlt századok hirdetéseit, holott a korszak technikai lehetőségin belül a marketing mindig jelen volt. Ne becsüljük le a régi marketingeseket és reklám tervezőket, akik a filatélia világában is otthagyták kézjegyüket.
Az ebay-en találkoztam egy rendkívül érdekes új-zélandi bélyeggel, melynek hátoldalára mosópor hirdetést nyomtattak. Ez keltette fel érdeklődésem a műfaj iránt és célirányosan keresni kezdtem ilyen bélyegek után. Hamar kiderült, hogy a XIX. század végén Új-Zéland nagyhatalomnak számított a hirdetéssel hátulnyomott (vajon ez a jó szó?) bélyegek kiadása terén, mely manapság érdekes gyűjtési területet jelent.
Kedvcsinálóul íme néhány bélyeg és összefüggés ezekről az érdekes bélyegekről.

A hirdetők között a Sunlight Soap – Sunlight szappan – márka volt a legaktívabb

 

Szenet is hirdettek, a megannyi szín- és pozícióeltérések igazi csemege a gyűjtők számára

 

Nem minden bélyeg hátoldalára került ugyanaz a hirdetés. Ez logikus, hiszen ha egy vevő több bélyeget vett, több különböző hirdetéssel találkozott.

 

Ez a hármas összefüggés szappant, kakaót és magát a hirdetés szervezőt népszerűsíti.

 

Ezek a zöld nyomatok is 1893 táján készültek

 

A hirdetéses bélyegek ára nem elérhetetlen, ezt az összeállítást 32 Euróért láttam az inteneten. http://www.completestamp.co.nz/%28RoxenUserID=ffb4c696b3f52219cd31cb50b80c65b9%29/stamp.html?id=160287

 

A komoly érdeklődők rendszerezett adatbázisok alapján végezhetik a gyűjtőmunkát.

Érdekes és értékes bélyegek, Bélyeg adás-vétel, csere, bélyeggyűjtemény, bélyeggyűjtés, bélyeggyűjtő fórum, bélyegkereskedelem, filatélia, bélyeg adásvétel.Érdekes és értékes bélyegek, Bélyeg adás-vétel, csere, bélyeggyűjtemény, bélyeggyűjtés, bélyeggyűjtő fórum, bélyegkereskedelem, filatélia, bélyeg adásvétel.Érdekes és értékes bélyegek, Bélyeg adás-vétel, csere, bélyeggyűjtemény, bélyeggyűjtés, bélyeggyűjtő fórum, bélyegkereskedelem, filatélia, bélyeg adásvétel.

    Print       Email

1 Comment

  1. TRINTI szerint:

    Nagyon klassz összeállítás, gratula 😉

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Esetleg ezek is tetszenek...

Gyönyörű cseh bélyeg újdonság

Elolvasom a cikket →