Loading...
Itt vagy most:  Home  >  Bélyegvilág  >  Current Article

Érdekes és értékes bélyegek: teveposta

Szerző   /  2018-01-21  /  1 Comment

    Print       Email

Érdekes és értékes bélyegeket bemutató cikkeink sorát most teveposta bélyegek bemutatásával folytatjuk. Korábban már találkozhattunk különleges levélkézbesítési módokkal: galampostával, tengeralattjáró postával és csőpostával. Ma a tevepostával ismerkedhetünk meg.

Ausztrália teve posta bélyeg

A helyszín Ausztrália, a korszak az 1920-as évek. Az Oodnadatta és Alice Springs közötti áru és postaszolgálatot egy helyi szolgáltató afgán tevehajcsárok közreműködésével működtette, tevékkel. A távolság 520 km volt, melyet a tevevonat – ahogy a helybéliek hívják – több, mint egy hét alatt tett meg.

Az ausztrál tevevonat egy korabeli fotón

A teveposta 1929-ig működött, ekkor az időközben elkészült vasút vette át a helyét. Az afgán tevehajcsárok a környéken megtelepedtek, ahol a mai napig él a tevegelés hagyománya, izgalmas turisztikai programot nyújtva az odalátogatóknak.

A teveposta bélyegei és az ehhez kapcsolódó küldemények és dokumentumok is rendkívül értékesek, egy bélyeg az ebay-en akár ötvenezer forintba is kerülhet a téma gyűjtőinek.

    Print       Email
  • Published: 4 év ago on 2018-01-21
  • Szerző:
  • Last Modified: január 21, 2018 @ 9:39 de.
  • Filed Under: Bélyegvilág

1 Comment

  1. […] Korábban megismerkedhettünk különleges bélyegekkel, amelyek különleges postai szolgálatásokhoz kapcsolódtak, ilyenek voltak például a tengeralattjáró posta, galambposta, vagy a teveposta. […]

Esetleg ezek is tetszenek...

A világ változik – a bélyegvilág.net lassan költözködik

Elolvasom a cikket →