Loading...
Itt vagy most:  Home  >  Bélyegvilág  >  Current Article

Felelős állattartás

Szerző   /  2021-05-16  /  No Comments

A felelős állattartás jelentőségére hívja fel a figyelmet a Royal Mail – Brit királyi posta – bélyeg sorozata.

    Print       Email

A felelős állattartás jelentőségére hívja fel a figyelmet a Royal Mail – Brit királyi posta – bélyeg sorozata. A bélyegeken cuki kisállatok láthatóak, akik sajnos gyakran esnek áldozatul a felelőtlen állattartásnak. Miután nagy lelkesedéssel megvették és befogadták őket, gazdáik nem gondoskodnak megfelelő tartásukról: egészséges táplálásukról, egészségügyi ellátásukról, kínozzák őket vagy ha megunták, akkor sorsukra hagyva kidobják őket valahol.

Adjuk meg a tiszteletet ezeknek az aranyos kiszolgáltatott lényeknek! Ne csak a szeretetet és örömet vegyük el, amit adnak, hanem kitartóan és szakszerűen gondoskodjunk róluk, minden időben! Erre hívják fel a figyelmet ezek az 1990-ben megjelent brit bélyegek illetve FDC.

A felelős állattartás kérdése különösen aktuálissá válik a 2021-es évben, mivel a a COVID járvány alatt megnövekedett a házikedvencek száma a bezártság enyhítése céljából. Miután lecseng a járvány és megszűnik a bezártság, ezek a kis lények könnyen teherré válhatnak gazdáik számára és az elhanyagoltság vagy feleslegesség veszélyével szembesülve.

Az Egyesült királyságban komoly hagyományai vannak a felelős állattartásnak. Már 1840-ben, azaz több, mint száznyolcvan éve alakult meg a Királyi társaság az állatok kínzásának megelőzése érdekében (RSPCA). Ennek logója került az elsőnapi borítékra (FDC).

A Bélyegvilág ezúton is kiáll a kisállatok védelmében, remélve, hogy minden gazdi betartja a felelős állattartás elveit és gyakorlatát.

    Print       Email

Esetleg ezek is tetszenek...

A világ változik – a bélyegvilág.net lassan költözködik

Elolvasom a cikket →