Loading...
Itt vagy most:  Home  >  Bélyegvilág  >  Current Article

Irány a bécsi Opera!

Szerző   /  2013-12-22  /  No Comments

    Print       Email
Százéves a bécsi Opera - osztrák FDC

Százéves a bécsi Opera – az osztrák FDC 900 forintért eladó vagy cserélhető

A Bécsi Állami Operaház a világ egyik legjelentősebb operaháza, ahol a legmagasabb színvonalú előadásokat élvezheti a közönség. A neves színpadon naponta változik a műsor: több mint 60 opera és balett évad 280 napján – ezzel az előadásszámmal nemzetközi szinten első helyen áll a bécsi operaház.

Különböző nemzetiségű művészek, rendezők és díszlettervezők szívesen mutatják be tudásukat a szakértő és kritikus bécsi közönségnek. A köztiszteletnek örvendő ház igazgatói székében is mindig jelentős személyiségek foglaltak helyet: Gustav Mahler (1897-1907), Richard Strauss (1919-1924), Herbert von Karajan (1956-1964) és Claudio Abbado (1986-1991).

Az épületet magát 1863 és 1869 között emelték az akkoriban kiépülő Ringen. Az egykori császári és királyi udvari operaszínház tervezői August Sicard von Sicardsburg és Eduard van der Nüll voltak.

Egyszer egy évben – az Operabál alkalmával – táncparkett lesz a színpad és a nézőtér. Az államfő jelenlétében száznál több elsőbálos pár estélyibe, illetve frakkba öltözve megnyitja a bálok bálját, belopva valamit a jelenbe az elmúlt korok hangulatából…

Az FDC most 900 Ft értékben eladó vagy cserélhető.

    Print       Email

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Esetleg ezek is tetszenek...

Régi bélyegek varázsa – tökéletlenség és egyediség

Elolvasom a cikket →