Loading...
Itt vagy most:  Home  >  Bélyegvilág  >  Current Article

Milyen bélyegeket gyűjtene James Bond?

Szerző   /  2014-06-23  /  1 Comment

    Print       Email

James Bond-nak véleményem szerint egy nagy hiányossága van: nem bélyeggyűjtő. A 007-es ügynök elegáns, stílusos és intelligens figurájához tökéletesen illene a bélyeggyűjtés. Tulajdonképpen nem is tudjuk, hogy van-e bármilyen hobbija, a szerencsejátékon és flörtölésen kívül. Javasolni is fogom az alkotóknak, hogy építsék be a bélyeggyűjtést Mr Bond életébe.

Ha James Bond bélyeget gyűjtene, akkor igazán régi, kimagasló értékű bélyegeket gyűjtene, melyekből csak egy darab van a világon. Vagy olyan bélyegeket, melyeknek nem is tudni a létezéséről. Nem valószínű, hogy lemezhibák vagy apró festék elkenődések lázba hozzák. A legizgalmasabb tételek közt lehetnek híres hadvezérek vagy politikusok egymásnak küldött titkos levelei. James Bond gyűjteményét titkos találkozókon gyarapítja, ahol bélyeggyűjtő mágnásokkal és milliárdosokkal csere-berél, akár kétes hírű műkereskedők segítségével. Néha aukciókon is gyarapíthatja a bélyeggyűjteményt, de csak inkognitóban, unikális bélyeg ritkaságokat vásárolva.

Mr Bond bélyeggyűjteményét titokban tartaná, csak egyes darabokat mutat meg hölgyismerőseinek az intim együttlétek előtt. Ilyenkor a titkos ügynök megosztja a bélyeg keletkezésének történetét, mivel bélyegeiről abszolút képben van. A bélyeggyűjtemény egy atombiztos, titkos széfben van, a lehető legjobb álcázással.

A 007-es talán nem is tudja, hogy milyen sok ország bélyegén szerepel. Ha tudná, talán előbb kedvet kapna a bélyeggyűjtéshez!

De az is lehet, hogy James Bond bélyeggyűjtő, csak ügyesen titkolja?

James Bond centenáriumi FDC

Ian Flemming centenáriumi FDC

Bond 100 FDC 2

 

BOnd UK 2

James Bond 50. évforduló FDC

James Bond 50. évforduló FDC

Bond UK FDC

007-es megszemélyesítői az Újvilágban

007-es megszemélyesítői az Újvilágban

James Bond Türkmenisztán

James Bond Türkmenisztán

Bond Türkenisztán 2

Bond Türkenisztán 3

Bond Kongó

Bond Domikika

Bond Szomália

    Print       Email

1 Comment

  1. […] azon elmélkedtünk, hogy vajon milyen bélyegeket gyűjtene James Bond, ha filetelista lenne – bár nem jelenthetjük ki biztosan, hogy nem az. Lehet, hogy annyira […]

Esetleg ezek is tetszenek...

Régi bélyegek varázsa – tökéletlenség és egyediség

Elolvasom a cikket →