Loading...
Itt vagy most:  Home  >  Bélyegvilág  >  Current Article

John Lennon bélyeggyűjteménye

Szerző   /  2012-12-19  /  2 hozzászólás

    Print       Email

John Lennon

A híres bélyeggyűjtők között tartják számon John Lennon-t, a The Beatles együttes egyik vezéralakját. Bár Ő ma már nincs köztünk, dalai, filmjei, rajzai mellett egykori bélyeggyűjteménye is fennmaradt az utókor számára.

Szerencsére nem kell Washingtonba utaznunk, hogy megnézzük a legendás Beatle egykori bélyeggyűjteményét, mert a tulajdonos Smithsonian National Postal Museum jóvoltából az interneten is végiglapozhatjuk azt.

Amikor Lennon bélyeggyűjtéssel foglalkozott, még nem volt ünnepelt szupersztár, hanem egy liverpooli kissrác, aki kapott egy bélyeggyűjteményt  nagybátyjától, Stanley Parkes-tól. Lennon ezt a gyűjteményt fejlesztette tovább éveken át.

A bélyegek között különleges érdekesség Viktória királynőt és György királyt ábrázoló darab, melyre filctollal szakállat rajzolt.

A Mercury márkájú album az 1940-es években készült

Ezen a fényképen John Lennon 8 éves. A fénykép házuk előtt készült az akkor 15 éves Stanley Parkes társaságában.

Az album belső oldalára Lennon beírta nevét és címét

 

A gyűjtők akkoriban még előre nyomtatott albumokba ragasztották be a bélyegeket. Az albumok így egyben katalógusként is szolgáltak, melyeket pótlapokkal tartottak napra készen

 

A gyűjteményben hagyományosan az angolszász rész erősebb. Összességében ez egy klasszikus diákgyűjtemény.

A Lennon-gyűjteményben egy oldalt kaptak a magyar bélyegek, viszonylag erős felhozatal a többi kelet-európai országhoz képest.

Oroszországból nem sikerült sok bélyeget összegyűjteni, ennek vélhetően a hidegháború volt az oka.

Pakisztánnak nem volt előre nyomtatott albumlapja, ezért Lennon készített egyet.

A gyűjtemény egyetlen érdekes darabja Viktória és György szakállal kiegészített képmása.

Aki a teljes gyűjteményre kíváncsi, a Smithsonian Postal Museum honlapján az alábbi linken tekintheti meg azt:

http://www.postalmuseum.si.edu/Lennon/page_index.html

Érdekes és értékes bélyegek, Bélyeg adás-vétel, csere, bélyeggyűjtemény, bélyeggyűjtés, bélyeggyűjtő fórum, bélyegkereskedelem, filatélia, bélyeg adásvétel.Érdekes és értékes bélyegek, Bélyeg adás-vétel, csere, bélyeggyűjtemény, bélyeggyűjtés, bélyeggyűjtő fórum, bélyegkereskedelem, filatélia, bélyeg adásvétel.Érdekes és értékes bélyegek, Bélyeg adás-vétel, csere, bélyeggyűjtemény, bélyeggyűjtés, bélyeggyűjtő fórum, bélyegkereskedelem, filatélia, bélyeg adásvétel.

    Print       Email

2 hozzászólás

  1. […] híres bélyeggyűjtőket bemutató cikkünket. Korábban megismerhettük John Lennon bélyeggyűjteményét, Maria Sharapova bélyegek iránti érdeklődését, és megtudtuk, hogy F.D.R. és Anatolij Karpov […]

  2. […] John Lennon, ex-Beatles tag emlékére jelent meg bélyeg utolsó hazájában, az Egyesült Államokban. Lennon amellett, hogy kiváló zenész és humanista volt, ifjú éveiben bélyeggyűjtő is volt. […]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Esetleg ezek is tetszenek...

Újabb tervezési hibás bélyegek

Elolvasom a cikket →