Loading...
Itt vagy most:  Home  >  Bélyegvilág  >  Current Article

Kanadai szellemjárás

Szerző   /  2014-06-18  /  No Comments

    Print       Email

Kanada rendkívül szokatlan témájú bélyegekkel lepte meg a bélyeggyűjtőket és a nagyközönséget. A június közepén megjelent sorozat jól ismert kísértet történeteket idéz fel. A bélyegek nagyon jól visszaadják a spiritiszta történetek hangulatát, így aki fél a szellemektől, jobb, ha nem vásárolja meg ezeket a bélyegeket, és nem is olvassa tovább bejegyzésünket.
Az erősebb idegzetűek viszont ismerkedjenek meg a szellemvilág bélyegeivel és annak szereplőivel. Érdekes, hogy hazánkban kevésbé elterjedtek a kísértet történetek, Kanada bizonyára az angolszász kultúrkör részeként, a brit hagyományok alapján bővelkedik az ilyen észleletekben és történetekben.

Kísértetek, legendák, spirituális történetek...

Kísértetek, legendák, spirituális történetek…

The Northumberland Strait: A több, mint 200 éves történet egy égő hajóról szól a  New Brunswick, Nova Scotia és Prince Edward Island közötti vizeken.  A hiedelem szerint ahányszor megközelítik a hajót, hogy segítséget nyújtsanak, az eltűnik a ködben.

Fairmont Le Château Frontenac: A legenda szerint Count of Frontenac szelleme, aki a szálloda névadója is volt, többször megjelent a szálloda halljában egy ablakmélyedésben ülve, vagy a bálteremben lebegve.

Fort George: Az 1812-es háború áldozatainak szellemei az erőd falain belül kísértenek. Hideg lelések, sikolyok, sírás, nyöszörgés és lépések zaja hallatszik. Az erődből beszámolók szerint több látogató haját hátulról meghúzták a szellemek.

St. Louis szellemvonat: A történet szerint a “St. Louis Light” néven ismert szellemfény figyelhető meg a Saskatchewan folyó völgyében. Spiritiszta szakértők szerint szellemvonat fénye egy rég meghalt kanadai masiniszta szelleme, akinek a 20-as években vágta le a fejét egy vonat, amikor lámpással a kezében ellenőrizte a síneket.

Szellem menyasszony a Fairmont Banff Springs Hotel-ben: Alkalmazottak és vendégek egybehangzó megfigyelése szerint a szálloda lépcsőjén egy hosszú, légies ruhájú női alak kísért. Minden bizonnyal ő volt az a menyasszony, aki az esküvője napján megbotlott a lépcsőn és halálra zúzta magát.

Az FDC és figyelemre méltó, különösen a bélyegző.

Az FDC és figyelemre méltó, különösen a bélyegző.

    Print       Email

Esetleg ezek is tetszenek...

A Hardanger híd

Elolvasom a cikket →