Loading...
Itt vagy most:  Home  >  Gyereksarok  >  Current Article

Ki volt Szent Szerváciusz?

Szerző   /  2013-01-28  /  No Comments

    Print       Email

Szent Szerváciusz a 4. században élt. Fiatal éveiben a Szent Sír őrzője volt, de egy látomás hatására Tongerenbe utazott, ahol püspök lett. Kérlelhetetlen ellensége volt az eretnekségnek. Maastricht püspökeként halt meg 384-ben

Jelentős szerepe volt a kereszténység elterjedésében. Egyházi feladatai mellett több diplomáciai küldetésnek is eleget tett. Hatalmas tekintélye volt a Kelet – és Nyugatrómai Birodalomban. élete és halála számos legendát váltott ki. Egyes források szerint örmény származású volt. Anyja révén rokona volt Jézusnak és Keresztelő Szent Jánosnak. Egy másik legenda szerint a hunok támadása idején Maastrichtba utazott, mert Szent Péter erre utasította és átadta neki a mennyország kulcsát, ezzel hatalmat adva annak eldöntéséhez, hogy ki léphet be a mennyországba. Nem sokkal ezután, 384. május 13-án meghalt.

Európában számos templom viseli a nevét, Erdélyben, Kakasfalván egy 1200 körül épített román stílusú templomot neveztek el róla.

img005

    Print       Email

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Esetleg ezek is tetszenek...

#maradjotthon: nézegessünk szép bélyegeket!

Elolvasom a cikket →