Loading...
Itt vagy most:  Home  >  Bélyegvilág  >  Current Article

Kim Dzsongun, Ön is Bélyeggyűjtő?

Szerző   /  2014-12-26  /  No Comments

    Print       Email

Nagy örömmel találtam rá egy videóra, amelyben Észak-Koreai bélyeggyűjtő társakat láthatunk, egy bélyegkiállítás megnyitása alkalmából. Kim Dzsongun a megnyitón nem vett részt, azonban elképzelhető, hogy később megtekintette a kiállítást, mert biztos érdekli a bélyeggyűjtés.

Nem tudjuk, hogy hány bélyeggyűjtő van Észak-Koreában, melynek lakossága 24 millió fő körül van. Tekintetbe véve, hogy mennyire népszerű volt a szervezett bélyeggyűjtés a volt szocialista országokban, gyanítható, hogy a bélyeggyűjtők száma ebben az elzárt ázsiai országban is magas, akár egymillió bélyeggyűjtő is lehet odaát.

Azt sem tudjuk, hogy maga Kim Dzsongun gyűjt-e bélyeget. Én egyáltalán nem tartom kizártnak, hogy a Nagy Vezető is bélyeggyűjtő lenne, tekintetbe véve életigenlő hozzáállását a világ jó dolgaihoz, melybe a bélyeggyűjtés is beletartozik.
Vajon milyen bélyegeket gyűjthet Kim Dzsongun?

Véleményem szerint biztos gyűjti a nagy értékűkű bélyegeket, világritkaságokat. De azt is el tudom képzelni, hogy Disney figurás bélyegeket is gyűjt. Illetve fegyvereket, háborúkat ábrázoló bélyegeket. Az országok közül nem hiszem, hogy érdekelnék a magyar bélyegek, ezzel szemben talán a svájci és svéd bélyegeket gyűjti. És természetesen az őt ábrázoló bélyegeket is gyűjti.

    Print       Email

Esetleg ezek is tetszenek...

Régi bélyegek varázsa – tökéletlenség és egyediség

Elolvasom a cikket →