Loading...
Itt vagy most:  Home  >  Bélyegvilág  >  Current Article

Kiruccanás Lengyelországba

Szerző   /  2012-05-21  /  No Comments

    Print       Email

Szép és jó példákat láthattunk az elmúlt hetekben Belgiumból és a környékén található szigetekről. Látogassunk most el lengyel barátainkhoz. Mielőtt belekóstoltam az idei év újdonságaiba, próbáltam látatlanban, sztereotípiákra alapozva elképzelni, vajon milyenek is a mai lengyel bélyegek. Visszafogott, konzervatív stílusú, olykor vallásos illetve történelmi témájú,  közepes nyomdatechnikával előállított bélyegek jelentek meg képzeletemben.

2011-12 termését látva vallásos orientációs elvátásaim beigazolódtak. A többi szempontra vonatkozólag azonban merőben más véleményre jutottam. Lendületes, modern, szép grafika jellemzi a lengyel bélyegeket, remek színekkel. Az FDC-k elsőrangúak, szinte önálló alkotások és kiválóan illeszkednek a bélyegekhez. Remek egységet alkotnak, igazán vonzóvá téve az elsőnapi kiadást. Tetszik számomra a bélyegek változatosság is. Roppant különbözőség kerekedik felül a trendiség álarca mögé bújt kényelmességen, mint ahogy Puzsér Róbert is mondta volna.

Lássuk hát a bélyegeket, amikből továbbiakat megtekinthetünk és  megvásárolhatunk a Lengyel posta honlapján.

Lengyelország, Karácsony: ízléses FDC

A világ mosolya fotópályázat egyik FDC-je

Vidám, virágos bélyegek, a barit, tojást és nyuszit itt is meg kell keresni!

A lengyel fotográfia története sor egyik FDC-je

II.János Pál itt elmaradhatatlan


    Print       Email

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Esetleg ezek is tetszenek...

Egy mexikói hős – mexikói bélyegeken

Elolvasom a cikket →