Loading...
Itt vagy most:  Home  >  Bélyegvilág  >  Current Article

Kizárólag erős idegzetűeknek!

Szerző   /  2021-06-07  /  No Comments

Kizárólag erős idegzetűeknek javasolták, hogy pénzt fektessenek be az Angliát Franciaországgal összekötő Csalagút megépítésébe

    Print       Email

Kizárólag erős idegzetűeknek javasolták, hogy pénzt fektessenek be az Angliát Franciaországgal összekötő Csalagút megépítésébe. A kivitelezés hat éve alatt a költségek több, mint az eredeti terv duplájára nőttek, ami miatt a kivitelezés egy időre el is akadt. Az 50,5 kilométer hosszú alagút megépítése végül több, mint 51 milliárd angol fontba, azaz mintegy 2.000 milliárd forint került. Összehasonlításul, Paks II. várható költségeit 3.700 milliárd forintra becsülik.

Ilyen körülmények között nem csoda, hogy csak erős idegzetű befektetők tudtak talpon maradni, illetve további pénzt befektetni, egy ilyen bizonytalan projectbe. Sokan kiszálltak és hátat fordítottak a beruházásnak, pedig végül 1994-re elkészült a gigaproject. Azóta több, mint 425 millió tonna áru és 240 millió utas kelt át rajta. A Csalagút, vagy Eurotunnel 2015-ben már 100 millió font profitot könyvelhetett el, ami a beruházás éves 0,5%-os megtérülését jelenti, ami bizony szerénynek mondható. Könnyen kiszámíthatjuk, hogy például egy 50 éves megtérüléshez is évente 400 millió fontnyi nyereségre van szükség. Ennek elérését bizonyára nem segítette a Briexit, de méginkább a Koronavírus járvány.

Mindenesetre legyünk bizakodóak és erős idegzetűek is, különösen, ha mi is egyike vagyunk a befektetőknek.

    Print       Email

Esetleg ezek is tetszenek...

A világ változik – a bélyegvilág.net lassan költözködik

Elolvasom a cikket →