Loading...
Itt vagy most:  Home  >  Bélyegvilág  >  Current Article

Közkívánatra: Nemi

Szerző   /  2012-09-01  /  3 hozzászólás

    Print       Email

Közkívánatra feltettem néhány mostanában megjelent Nemi képregényt. A bélyegek és a képregények számos országban közel állnak egymáshoz. Belgiumban például a képregényes bélyegeknek a bélyegboltokban mindig extra feláruk van.

 

Norvégia, 2011

 

A fekete ruhás Nemi rajong a szexért, a csokoládéért, a kalózokért, a sörért, a sárkányokért, A gyűrűk uráért, Johnny Depp-ért, Alice Cooper-ért és barátnőjéért, Ciánért. Mérges nyelve van és egy nagy szíve.

 

– Az olimpiai láng mindannyiunkban ott van.

– Hát akkor annak nagyon de nagyon de nagyon kicsinek kell lennie.

 

– Szegény Rita olyan beteg. Remélem, nem komoly. – Villogó narancs kéne neki.- Nem értem. – Ne legyél hülye, minden villogó narancsra szükség van, mielőtt meghal. Jééé, egy alma! – A kaja ami a földön van, mindig jó.- Túl sokat játszol a Playstationnal!

 

Sátrazni jó!Így van. – Hálózsák?- Rendben.- Kakaó?- Rendben.

– Mályvacukor?

– Rendben.- Tábortűz?- Rendben.- Friss levegő?- Rendben.

 

 

– Csak esik. Semmit sem lehet csinálni…

– ….csak olvasni, sokat enni es kártyázni.

– Igen. Szép a nyár.

– Hát ez elég butaság lenne.- Igen, eléggé az lenne. – Így van. A végén Nem lenne vicces.- Nem, ez mindig működik.  Szerinted képregényben is vicces lenne? – A visszafelé filmezés egy szükségmegoldás. Mindig vicces. – Holnapig készen kell lennünk a videoklipp koncepciójával!- Hmmm.

– Olyan szomorúnak tűnt, és akkor azt mondta: nem, nem ment jól. És akkor elmosolyodott, és azt mondta: hanem NAGYSZERŰEN!- Utálom az olyan embereket, akik így csinálnak. – Mint amikor “Akarsz milliomos lenni?” “Nem és nem és nem uuuh. A válasz NAAAGYOOON IS!!!!”- Fejezd már be! – És amikor azt mondják … sajnos … GRATULÁLOK!

 

– Maradt még néhány muffin.

– Úgy nézek ki, mint barbamama ?

– Még nem.

– Akkor eszek még egyet.

– Muffin ?

– Már eleget kaptál!

 

– Jól sikerült tegnap a randi ? – Minden rendben ment. De el kellett jönnöm, amikor megláttam a lemezgyűjteményét. Hülye pasik. – Nem gyerekes egy kicsit az embereket arról megítélni, hogy milyen zenez szeretnek? – Night Wish-t hallgat.- Lődd le.

 

– Szép volt, he he he. – A LEVEGŐKÖZÖNSÉGEMNEK TETSZETT!


– Cyan! Gyere csak ide egy kicsit! Kóstold meg! – Szerintem egész jó.- Tényleg?

– Ez Lettbrus amit iszol?- Sajnos. Kérsz? – Nem, nem nem. Ugyanolyan anyagok vannak benne, mint amiket annak idején a mumifikálásnál használtak! Nem kéne meginnod! – A mumifikálás királyság.- A mummizás?*

– Nem, a mumifikálás.

– Mmmm. Múmia.

* Mummi: Idétlen finn rajzfilm, szerintem Magyarországon is volt a TV-ben.

 

 

 

    Print       Email

3 hozzászólás

 1. zgergely szerint:

  A kultúra és művészet szubjektív dolog, ezért csak a saját véleményem osztom meg ezzel kapcsolatban: nekem nem jött be ez a figura és stílus. Gyökér humor. Vagy éppen ez benne a jó?

 2. Wichshund Zoltán szerint:

  A Nemi egy norvég képregény. A Skandináv országokban igen kedvelt. Minden nap több száz lájkot szokott kapni.

  A norvégok teljesen másképp gondolkodnak mint mi. Teljesen más dolgokat tartanak viccesnek. A kultúrájuk is teljesen eltérő. Arrafelé rendkívüli népszerűségnek örvend például a Black Metal.

  Az tény, hogy Nemi nem az a klasszikus pozitív figura. A jók unalmasak. Regényekben is sokkal érdekesebb, amikor a főhős rossz. A Batman filmekben is Joker mindig népszerűbb volt, mint Batman.

  Az én véleményem szerint Nemi egy nagyszerűen kidolgozott karakter. Megtestesíti azt a devianciát, ami az utóbbi pár évben megjelent a skandináv irodalomban. Gondolok itt elsősorban a tetovált lányra, de Varg Veum is közel áll ehhez a kategóriához.

  Az is igaz, hogy a képregény nem nyerte el mindenki tetszését, de sokan szeretik, nemzetközi viszonylatban is. Angliában a helyi Metro újságban naponta megjelenik, az oroszok pedig minden nap, ahogy az aznapi Nemi képregény megjelenik, azonnal lefordítják maguknak.

 3. Korea szerint:

  :-))
  Nekem ez nagyon bejön.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Esetleg ezek is tetszenek...

Merre száll az Il-12-es?

Elolvasom a cikket →