Loading...
Itt vagy most:  Home  >  Gyereksarok  >  Current Article

Látogatás a New York-i ENSz székházban

Szerző   /  2016-11-08  /  1 Comment

    Print       Email

Ezek a bélyegek egyenesen a New York-i ENSz székházból érkeztek egy barátom jóvoltából, aki ott járt. Ő ugyan nem bélyeggyűjtő, de gondolt rám, amikor meglátta ezeket a bélyegeket, és szuvenírként meg is lepett velük.

A megannyi ENSz bélyeg közül jó szemmel sikerült választania: amúgy is szeretem a modern béyegeket, ezek pedig ebben a műfajban nagyon erősek.

70 éves az ENSz - a bélyegeken a felújított székház részletei

70 éves az ENSz – a bélyegeken a felújított székház részletei

 

A kisívet a világszervezet alapításának 70. évfordulójára adták ki 2015-ben és a felújított ENSz székház néhány jellegzetes részletét mutatja be. Első ránézésre talán nehéz felismerni mi is látható a bélyegeken, messzebbről szemlélve érdekes geometriai alakzatnak, esetleg csigalépcsőknek tűnnek, és csak alaposan szemügyre véve azonosítható be a látogató hall és az ülésterem. Aki megfordult ott, annak bizonyára rögtön beugranak a bélyegeken ábrázolt helyszínek, melyek különös perspektívákból és szögben láthatóak.

A székház is csaknem hetven éves

Az ENSz székház építésének terve 1947-ben indult útjára, miután John D. Rockefeller egy erre megfelelő telket adományozott a szervezetnek az East River mentén. Az építkezés 1949 és 1952 között zajlott, létrehozva a XX. század modernizmusát idéző acél-üveg palotát. Ezután, több mint fél évszázad elteltével 2007-ben kezdődött a székház felújítása, mely a 70. évfordulóra készült el.

A székház felújítása során alaposan kicsomagolták átalakították az épület belső tereit.

A székház felújítása során alaposan kicsomagolták átalakították az épület belső tereit.

 

A bélyegeket természetesen bérmentesítésre is lehet használni a Látogató központban és Közgyűlés teremben elhelyezett postaládák használatával.

Ez a kisív 35.000 példányban készült, ami viszonylag csekély, így remélem barátom ajándéka egy napon értékes is lesz, nemcsak szép és figyelmes szuvenír.

    Print       Email

1 Comment

  1. […] bejegyzésünkben megismerkedhettünk az ENSz New York-i székházának felújítására kiadott bélyegekkel, amit egy kedves barátom hozott onnan. Most egy másik barátomtól ismét kaptam egy hasonlót, […]

Esetleg ezek is tetszenek...

Egy gyönyörű légiposta boríték

Elolvasom a cikket →