Loading...
Itt vagy most:  Home  >  Gyereksarok  >  Current Article

Látogatás a New York-i ENSz székházban

Szerző   /  2016-11-08  /  No Comments

    Print       Email

Ezek a bélyegek egyenesen a New York-i ENSz székházból érkeztek egy barátom jóvoltából, aki ott járt. Ő ugyan nem bélyeggyűjtő, de gondolt rám, amikor meglátta ezeket a bélyegeket, és szuvenírként meg is lepett velük.

A megannyi ENSz bélyeg közül jó szemmel sikerült választania: amúgy is szeretem a modern béyegeket, ezek pedig ebben a műfajban nagyon erősek.

70 éves az ENSz - a bélyegeken a felújított székház részletei

70 éves az ENSz – a bélyegeken a felújított székház részletei

 

A kisívet a világszervezet alapításának 70. évfordulójára adták ki 2015-ben és a felújított ENSz székház néhány jellegzetes részletét mutatja be. Első ránézésre talán nehéz felismerni mi is látható a bélyegeken, messzebbről szemlélve érdekes geometriai alakzatnak, esetleg csigalépcsőknek tűnnek, és csak alaposan szemügyre véve azonosítható be a látogató hall és az ülésterem. Aki megfordult ott, annak bizonyára rögtön beugranak a bélyegeken ábrázolt helyszínek, melyek különös perspektívákból és szögben láthatóak.

A székház is csaknem hetven éves

Az ENSz székház építésének terve 1947-ben indult útjára, miután John D. Rockefeller egy erre megfelelő telket adományozott a szervezetnek az East River mentén. Az építkezés 1949 és 1952 között zajlott, létrehozva a XX. század modernizmusát idéző acél-üveg palotát. Ezután, több mint fél évszázad elteltével 2007-ben kezdődött a székház felújítása, mely a 70. évfordulóra készült el.

A székház felújítása során alaposan kicsomagolták átalakították az épület belső tereit.

A székház felújítása során alaposan kicsomagolták átalakították az épület belső tereit.

 

A bélyegeket természetesen bérmentesítésre is lehet használni a Látogató központban és Közgyűlés teremben elhelyezett postaládák használatával.

Ez a kisív 35.000 példányban készült, ami viszonylag csekély, így remélem barátom ajándéka egy napon értékes is lesz, nemcsak szép és figyelmes szuvenír.

    Print       Email

Esetleg ezek is tetszenek...

David Bowie bélyegek

Elolvasom a cikket →