Loading...
Itt vagy most:  Home  >  Bélyegvilág  >  Current Article

Látogatóban: Bélyeggyűjtő.hu

Szerző   /  2013-03-16  /  No Comments

    Print       Email

Kisebb kihagyás után folytassuk barangolásunkat az online filatélia világában. A rovat indulása óta ugyan nem növekedett számottevően a bélyeggyűjtéssel kapcsolatos portálok száma, azonban a minőség, profizmus, biztonság fejlődése szemmel látható.

Mai bejegyzésünkben a www.bélyeggyűjtő.hu weboldalon néztem körül, és végeztem el az értékelést a már megszokott szempontok alapján.

A címlap átlátható, esztétikus

A címlap átlátható, esztétikus

1. A honlap címe: WOW!. Nem tudom, hogy a honlap rulajdonosa, Beila, hányban regisztrálta ezt a domain nevet, de gyanítom nem mostanában. A bélyeggyűjtő.hu talán a legtriviálisabb cím, mondhatni irigylésre méltó. A  domain név 10 pontot kap.

2. A honlap céljának átláthatósága: A Bemutatkozás menüpont alatt pontos, korrekt tájékoztatást olvashatunk a honlap céljáról. Ez nem más, mint a kereskedelem. Se több, se kevesebb: 10 pont.

Korrekt, személyes bemutatkozás

Korrekt, személyes bemutatkozás

3. Interakció: email cím, telefonszám van. A honlapon történő egyéb kommunikáció – lájkolás, kommentelés, RSS feed,  üzenet. stb – nincs. Bár ez nem létkérdés, az oldal némileg statikusnak tűnik, ezért 8 pont az eredmény.

4. A honlap szerkezete: Nem bonyolult a honlap, egy középső főmenüvel és a bal felső sarokban elhelyezett másodlagos menüvel navigálhatunk.  A visszajutás is praktikus a lapok alján elhelyezett parancsokkal. Erre a szempontra 10 pontot adok.

A menürendszer átlátható, könnyű eligazodni.

A menürendszer átlátható, könnyű eligazodni.

5. Írásos tartalom: A “Se több, se kevesebb” az írásos tartalomra is jellemző. Ezt nem 100%-ban elismerésként mondom, mert kereskedelem ide vagy oda, jó volna látni némi ismeretterjesztő illetve aktuális tartalmat is. A honlap ezzel tartalmasabbá és barátságosabbá válhatna. 8 pont.

6. Médiaelemek: Éles, szép felbontású képekkel találkozhatunk a bélyeggyűjtő.hu-n. A képek külön ablakban nyithatók, szép munka. Az egész honlap azonban a képernyő kb. felét tölti ki, egy nagy sötétkék keret közepette. Emiatt a vizuális tartalom kis méretű. Kár ennyi helyet elpazarolni, hadd lássák jól a látogatók a tartalmat! Ehhez motivációm 8 pont.

Feleslegesnek tartom ezt a vastag keretet, ezzel a vizuális felület több, mint fele haszontalan.

Feleslegesnek tartom ezt a vastag keretet, ezzel a vizuális felület több, mint fele haszontalan.

A pontszám összesen 54 pont, átlagosan 9, ami tükrözi a honlap magas színvonalát. További sok sikert és látogatót kívánok!

    Print       Email

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Esetleg ezek is tetszenek...

Régi bélyegek varázsa – tökéletlenség és egyediség

Elolvasom a cikket →