Loading...
Itt vagy most:  Home  >  Bélyegvilág  >  Current Article

Látogatóban: Dr. Fésüs László bélyegei

Szerző   /  2013-11-20  /  No Comments

    Print       Email

“Látogatóban” sorozatunk – mely a magyar online filatéliába ad kitekintést – ma Dr. Fésüs László filatelista honlapjára kalauzol el minket.

Nagy izgalommal kattintottam be Fésüs úr filatéliai honlapjára, melyről már korábban is hallottam. Szokás szerint megkezdtem a szokásos pontozásos áttekintést, és az  alábbi eredményre jutottam:

1.  A honlap címe:  bélyeg.laszlofesus.hu. A honlap elnevezése egyaránt tartalmazza a témát és tulajdonosának nevét. Úgy gondolom, ez teljesen korrekt és áttekinthető, ám egy kicsit bonyolult. A domain névben elhelyezett pont bonyolítja az elnevezést, emiatt lecsippentettem egy pontot a maximális 10-ből. Tehát ez 9 pont.

2. A honlap céljának átláthatósága: A honlap célja és tulajdonosának bélyeggyűjtő ars poetica-ja a főlapon példaértékű. Nemcsak a kiváló bevezetőből, de a honlapon böngészve is egyértelműen megmutatkozik a honlap célja. 10 pont.

Nagyszerű beköszöntő, több nyelven is.

Nagyszerű beköszöntő, több nyelven is.

3. Interakció: a honlap tartalmazza a legfontosabb kommentelési és visszajelzési lehetőségeket, akár Facebook-on keresztül is. Kár, hogy az érdekes anyagok alatt kevés hozzászólást lehet látni, remélhetőleg ez a jövőben nőni fog, bár megfigyelhető, hogy a kommentek nagy része manapság a facebook-on érkezik. 10 pont.

4. A honlap szerkezete: átlátható, jól felépített, logikus. Nem lehet eltévedni, letisztult. 10 pont.

5. Írásos tartalom: Korábban kitértem a kiváló bevezetőre, és még szóba ejtjük a színvonalas képi tartalmat is. A bevezetőn túl viszont a honlap nekem szűkszavú. A bemutatott különlegességekről szívesen olvasnék még és tudnék meg többet. Bizonyára sok bélyegnek és képeslapnak van története, illetve azok történeti kontextusba hozhatók. A cserebélyegeknél a szöveg hiánya inkább technikai jellegű, de a bemutatott bélyegek a tényszerű képaláírásoknál hosszabb leírást érdemelnek, amivel a tárlat még lebilincselőbb lehet. Ugyancsak be lehetne mutatni az említett városállamokat is, melyekről én például – szégyen ide, szégyen oda – vajmi keveset tudok. A több nyelven megírt bevezető viszont pozitívum, ami felfelé húzta ennek a szempontnak a pontszámát 6 ra.

Megannyi különlegesség, melyről jó volna többet megtudni!

Megannyi különlegesség, melyről jó volna többet megtudni!

6. Médiaelemek: Éles, szép felbontású képekkel találkozhatunk Fésüs úr honlapján, amit a diavetítés funkció is jól kiegészít. Némi hiányosság, hogy bizonyos menüpontok alatt nincs tartalom, ezeket pótolni kellene, vagy levenni. Emiatt 9 pontot adtam erre.

Nekem ez a levél lett a kedvencem

Nekem ez a levél lett a kedvencem

Összefoglalva, rendkívül imponáló filatéliai honlappal találkoztam, melyet ajánlok mindenki figyelmébe. Letisztultsága mellett is látszik, hogy alapos, sok munka van benne, melyhez gratulálok.  Az összesített 55  pontból számított 9,2 pontos átlag is tükrözi  ennek eredményét. Jó volna látni még hasonló filatéliai oldalakat, remélem egyre több bélyeggyűjtő kedvet kap hozzá!

A bélyegek mellett komoly képeslap gyűjteményben is gyönyörködhetünk

A bélyegek mellett komoly képeslap gyűjteményben is gyönyörködhetünk


    Print       Email

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Esetleg ezek is tetszenek...

Régi bélyegek varázsa – tökéletlenség és egyediség

Elolvasom a cikket →