Loading...
Itt vagy most:  Home  >  Bélyegvilág  >  Current Article

Látogatóban: hamis bélyegek honlapja

Szerző   /  2016-11-18  /  No Comments

    Print       Email

Mai látogatásunk célpontja a hamis bélyegek honlapja, a http://stampforgeries.com. A honlap kifejezetten hamis bélyegek bemutatására szakosodott, bemutatva az eredeti támpéldányokat is. A hamis bélyegeknél olykor kiemelés is van, a hamisítvány ismertető jegyeiről. Eddig 112 országból, több mint 5.000 bélyeg képe található az oldalon.

Az oldal angol nyelvű és nagyon könnyen áttekinthető. Kevés a szöveg, könnyű navigálni. Egy-egy ország hamis bélyegei mellett bőséges irodalom jegyzék valamint bélyeg szakértők elérhetősége is kiegészíti a tudásbázist.

Penny Black hamisítvány

Penny Black hamisítvány, a legelső bélyeg hamisítvány

A honlapon olvashatjuk a tulajdonos mission statement-jét, azaz küldetését, ami roppant egyszerű: segíteni a világnak leküzdeni a hamis bélyegek problémáját oly módon, hogy bemutatja azokat illetve az eredetiket is. Nemes küldetés, amihez valamennyien hozzájárulhatunk: a honlap szívesen fogad képeket hamis bélyegekről, amit országonként rendszerezve tekinthetnek meg a bélyeggyűjtők vagy szimplán hamis bélyegek iránt érdeklődő emberek. A cél 15.000 hamis és eredeti bélyeg képe, melynek eléréséhez mi is hozzájárulhatunk!
Utam persze egyből a magyar bélyeg hamisítványokhoz vezetett. Természetesen kőnyomattal indul a történet, amit jellemzően – és nem meglepő módon – megszállási bélyegek követnek. Korántsem teljes a paletta, még bőven van lehetőség további hamisítványok bemutatására. Akinek van kedve – és anyaga – csatlakozzon a küldetéshez!

Könyomat hamisítvány

Könyomat Sperati hamisítvány

    Print       Email

Esetleg ezek is tetszenek...

Hétköznapi NDK – első rész

Elolvasom a cikket →