Loading...
Itt vagy most:  Home  >  Linkcentrum  >  Current Article

Látogatóban: Internetes Bélyeggyűjtő Klub http://ibk10025.hu/

Szerző   /  2012-08-20  /  6 hozzászólás

    Print       Email

A magyar filatéliai honlapok közötti bolyongásom továbbra is a Google segítségével folytatom. A “bélyeggyűjtő” keresőszóra az első értékelhető találat az Internetes Bélyeggyűjtő Klub. Kopogtassunk be, mi találhatunk itt?

1. A honlap címe: a domain név igencsak talányos:  http://ibk10025.hu/. Vajon honnan ez a rejtőzködő domain név? Az ibk nyilván a Klub rövidítése, azonban a 10025-öt nem tudtam értelmezni. Zártkörű klub, rendszeres látogató klubtagok esetén mindez nem probléma, ráadásul a Google keresőmotorja számára sem okoz ez gondot, hiszen előkelő második helyen hozza fel az oldalt. Én ennek ellenére 2 pontot adok erre, mivel ismeretlenek számára semmitmondó és nehezen megegyezhető ez a név.

2. A honlap céljának átláthatósága: Már néhány menüpontba belekattintva egyértelműen látszik, hogy egy lelkes bélyeggyűjtő kör webes klubjában vagyunk. Átláthatóan rendszerezve ismerhetjük meg a klub hátterét, életét és történetét. Ezt a szempontot 9 pontra értékelem. 10 pontot adtam volna, ha találok egy új látogatók számára írt bevezetőt.

3. Interakció: e tekintetben elég zárkózottnak tartom az Internetes Bélyeggyűjtő Klub-ot.  Vendégkönyv és egy kapcsolati email szolgálja az interakciót, a cikkekhez, beszámolókhoz nincs lehetőség véleményt írni, egyáltalán, regisztrálódni sem lehet klubtagként, holott egy internetes klub esetén ez jogos elvárás.  Szociális média szempontból a honlap így 3 pontot ér.

A vendégkönyv az egyetlen interakciós lehetőség

4. A honlap szerkezete jól áttekinthető, egyértelmű. A menüpontok logikusak, érthetőek a MELK kivételével, mely lehet, hogy csak számomra jelentett ismeretlenséget. Barangolásom során kerestem a főoldal pontot, de utána beletörődtem, hogy nincs ilyen, illetve a Hírek oldal tölti be ezt a szerepet. Mindezek csak apró negatívumok, így 9 pontot adtam erre.

5. Írásos tartalom: megvallom, ebben a tekintetben többet vártam. Bizonyos menüpontok alatt – Beszámolók, Beszámolók , Hírek – bővebb, érdekes leírásokat vártam, azonban csak pontokba szedett összefoglalókat, prezentációkat találtam. Ezek pontosak és nyelvileg igényesek, azonban inkább archívumnak és adatbázisnak találtam az oldalt, mint olvasnivalónak.  Így 8 pont.

6. Médiaelemek: nagyszerű képeket találtam, melyek visszaadják a klubélet hangulatát, különösen a szövegbuborékok használatával. A feltett prezentációk is igényesen kerültek elhelyezésre, könnyen kezelhetők. Összegezve nagyon jó a vizuális anyag, bárcsak több lenne belőle. Ezért csak 9 pont.

A Fotóalbum életszerű és szórakoztató

Ez átlag 6,6 pont. Egy találóbb domain névvel és  erősebb interakcióval 8-at is elérhettünk volna, de az Internetes Bélyeggyűjtő Klub így is egy nagyszerű példája lelkes gyűjtőtársak munkájára az Internet adta lehetőségek kihasználására. Gratulálok, csak így tovább!

    Print       Email

6 hozzászólás

 1. Csicso szerint:

  Üdv.

  Ha már nem vette fel senki a kapcsolatot velem, hogy a kínzó kérdéseit megválaszoljam, így megteszem így.

  A domainben az 10025 a klub MABEOSz-kör száma, és azt hiszem nem is nehéz megjegyezni 🙂
  http://www.youtube.com/watch?v=ab8GtuPdrUQ

  Igen, főoldal szerepét a Hírek tölti be és az interakció helye a Fórum lenne, ami a közösség egyik fő kommunikációs felülete.

  A MELK a Magyar Emléklapok Katalógusa, ami az IBK egyik futó projektje. A link követésével tanulmányozható is 🙂

  Szép napot minden gyűjtőtársnak!

  Csicso

  • Gergely Zoltán szerint:

   Köszönöm a visszajelzést. Érdekelne, Te hány pontot adtál volna?

   • Csicso szerint:

    Szia.

    Nincs bajom a pontozással, természetesen ez teljesen szubjektív, te így láttad..

    Viszont azért mert te nem találtál valamit, bár ott volt nem hibáztatható talán még a böngésző sem.. 🙂

    (A Symantec még mindig vírust jelez az oldaladon..)

 2. Csicso szerint:

  Na és még valami:

  Az új klubtagok regisztrálásához a link, ha esetleg elkerülte volna a figyelmét bárkinek:
  Jelentkezés menüpont második és harmadik sor.

  Az utolsó három sor pedig a tagsággal járó jogokat ismerteti.

  Csak kattintani kell 🙂

 3. Csicso szerint:

  Uh, most látom csak, vírusos az oldalad..

 4. Korea szerint:

  Megnéztem én is, nem gerjedtem ra

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Esetleg ezek is tetszenek...

Bélyeggyűjtők figyelem! Internetes bélyegkiállítások!

Elolvasom a cikket →