Loading...
Itt vagy most:  Home  >  Linkcentrum  >  Current Article

Látogatóban: Oktogon-Filatélia

Szerző   /  2012-09-01  /  1 Comment

    Print       Email

A magyar cyber-filatélia feltérképezése során ezen a héten az Oktogon-Filatélia Bt honlapját látogattam meg. Már a névből sejteni lehetett, hogy egy bélyegboltról van szó, mely látogatásom során be is igazolódott.

Járjunk hát körbe az üzletben a megszokott szempontok figyelembe vételével!

Az Oktogon filatélia nyitólapja elegáns,logikus, áttekinthető. A bevezető kissé szűkszavúra sikeredett.

1. A honlap címe: a domain név tetszik. Első hallásra már üzletre asszociál az ember, nekem emellett az Oktogon, mint népszerű találkozó hely is beugrik, emellett klasszikusan, időtállóan cseng. Ezek a társítások véleményem szerint jól illeszkednek  a bélyeggyűjtés témájához és egy bélyeges weblap címhez. 10 pont.

2. A honlap céljának átláthatósága:  A nyitólapra kattintva, a bevezetőt elolvasva, illetve a Főmenü és az Oktogon-Filatélia Bt. felirat láttán szinte rögtön egyértelművé válik, hogy itt vásárolni lehet. A bevezető lényegre törő, kissé szűkszavú. A litánia sem jó, de szerintem ennél kicsit több kellene. Emiatt 9 pontot adok erre a szempontra. A bevezetőt olvasva elgondolkoztam: a bélyeg gyűjtés egy szó vagy két szó?

3. Interakció:  A honlap felvonultatja a jelenleg legalapvetőbb közösségi média eszközöket: regisztráció, facebook, iwiw és twitter megosztás, emellett email címet is találunk a kapcsolat felvételhez. A regisztrációkor érdemes lenne feltüntetni, hogy emailt küld a rendszer, mely megerősítő linket tartalmaz. Tekintetbe véve a honlap tartalmát, kommentelésnek nem látom sok értelmét, ellenben egy hírlevél funkciót (pl az új termékekről, akciókról) még el tudnék képzelni. Social media szempontból az Oktogon 8 pontot kap.

A regisztráció igazán egyszerű , email visszaigazolás kell az aktiváláshoz

4. A honlap szerkezete: jól áttekinthető, egyértelmű. A menüpontok logikusak sorrendben helyezkednek el, az van mögöttük, amire számítani lehet. A Kellékek és Akciók menüpont tartalmától többet vártam, bár ez inkább tartalmi, üzletpolitikai kérdés, de a belekattintó számára hervasztó.  Ezért 8 pontot adtam erre.

5. Írásos tartalom:  Szigorúan tárgyilagos, így adekvát. A Nyitólap beköszöntőjének rövidségéről már korábban írtam. Így 10 pont.

6. Médiaelemek:  képekről beszélünk, melyek jó minőségűek, kinagyítva jól láthatók. A háttér és a színek elegánsak, nem vonják el a figyelmet. 10 pont

Átlagban 9,2 pomt lett az eredmény, melyhez gratulálok! Sok látogatót és sikert kívánok!

    Print       Email
  • Published: 8 év ago on 2012-09-01
  • Szerző:
  • Last Modified: szeptember 1, 2012 @ 4:46 du.
  • Filed Under: Linkcentrum

1 Comment

  1. Kiskacsa szerint:

    A bélyeggyűjtés természetesen egybeírandó. Szánalmas helyesírási hibák vannak a cég honlapján.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Esetleg ezek is tetszenek...

Bélyeggyűjtők figyelem! Internetes bélyegkiállítások!

Elolvasom a cikket →