Loading...
Itt vagy most:  Home  >  Linkcentrum  >  Current Article

Látogatóban: philatelia.hu

Szerző   /  2012-08-07  /  2 hozzászólás

    Print       Email

Melyik filatéliával kapcsolatos honlap legyen az első látogatásaim sorában? Nem tudtam eldöntemi, ezért a Google-re bíztam magam. A “bélyeggyűjtés” szóra elsőként a philatelia.hu cím jelent meg, ezért kezdjük innen a barangolást és az értékelést a megadott szempontok alapján.

http://philatelia.hu/

1. honlap címe: 9 pontot adok erre. A megnevezés a bélyegyűjtés szóval szorosan asszociál. Nem adtam 10-et, az archaikus írásmódmód, mely internetes környezetben kicsit disszonáns.

2. A honlap céljának átláthatósága: Bár a nyitólapon egyértelműen az derül ki, hogy itt bélyegeket vásárolhatunk, a megannyi filatéliai termékre kattintgatva inkább nézelődni lehet, árak nincsenek és vasárolni sem lehet. hanem ajánlatot kérni a kiválasztott bélyegre. Így nem villágos, hogy ez egy közvetítő, vagy önálló kereskedő szolgáltatás, ami kétségessé teszi vásárlói jogainkat is. A honlapon pontos eklrhetőséget találhatunk, de a honlap üzemeltetője nem nevezi meg magát. Elég zavarosnak találtam, ezért 5 pontra értékeltem ezt a szempontot.

3. Interakció: ajánlatot kérhetünk, hirdetést adhatunk fel, üzenhetünk. Szerintem ez 7 pontot ér.

4. A honlap szerkezete több kívánni valót is hagy: több áátfedést, duplikációt figyeltem meg. Emellett sok lista, beékelődött hirdetések sem teszik könnyűvé az eligazodást. Néhány menüpont más témájú Google keresésesekt rejt, ami irritáló. A fúoldalon ugráló nagyméretű hirdetés romboló. Ezek miatt 3 pont.

5. Írásos tartalom: egy szóval jellemezném: funkcionális. A bevezető mondatakon túl a magyar újdonságok részletes leírását találhatjuk meg. 6 pont.

6. Médiaelemek: a képek szépek, azonban nem mindig túl élesek és nem nagyíthatók ki. 7 pontot adok erre.

Ez átlag 6,2 pont. Elismerésem a befektetett munkáért, további sok sikert kívánok!

    Print       Email

2 hozzászólás

  1. Wichshund Zoltán szerint:

    Ami nekem nagyon tetszik ezen az oldalon az az, hogy egyedül a világon itt található meg az összes magyar bélyeg évfolyamonként rendezve.

  2. szücs szerint:

    Nagyon jó ötlet és rendkívül hasznos lehet az itt található “szakkörkereső” funkció is. Főleg akkor, ha ezek a szervezetek egyre többen rátalálnak majd erre a lehetőségre és regisztrálják magukat.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Esetleg ezek is tetszenek...

Bélyeggyűjtők figyelem! Internetes bélyegkiállítások!

Elolvasom a cikket →