Loading...
Itt vagy most:  Home  >  Linkcentrum  >  Current Article

Látogatóban: Szent Gábor bélyeggyűjtő egyesület

Szerző   /  2012-10-03  /  No Comments

    Print       Email

Online filatéliai bolyongásom mai helyszíne a www.szentgabor.hu internetes bélyeggyűjtő egyesület. A Google segítségével találtam rá erre az oldalra, mely neve alapján keresztény orientáltságot sejtetett magáról. A látogatás során ez megerősítést nyert, emellett pedig egy izgalmas, tanulságos és eredeti honlappal ismerkedtem meg. Nézzünk hát körül!

1. A honlap címe: a domain név eredeti és könnyen megjegyezhető, utal az egyesület vallási beállítottságára és névadójára. A név nincs közvetlen kapcsolatban a bélyeggyűjtéssel, erről a kapcsolatról a tartalom és a keresőmotorok gondoskodnak. Emiatt 1 pontot vontam le a maximális tízből.

 

Már a Nyitólapon egyértelművé válik, hogy itt egyházi témájú bélyegekkel fogunk találkozni

 

2. A honlap céljának átláthatósága: A Köszöntő kategóriában egyházi méltóságok és egyesületi vezetők bevezető soraiból tudhatjuk meg, hogy az egyesület célja keresztény témájú bélyegeket gyűjtése és népszerűsítése. Érdekes végigolvasni a bevezetőket, melyek nem nélkülözik a kritikai élt sem a postaigazgatóságok zárkózottságával kapcsolatosan. 5 köszöntő – 10 pont.

 

Egy a köszöntők közül. Az oldal küldetése egyértelmű és ezt teljesíti is.

 

3. Interakció: A honlapon lehetőség nyílik emailes kapcsolatfelvételre a webmesterrel, emellett  Facebook-kal is be lehet jelentkezni és lájkolni, azonban a bejelentkezés értelmére nem sikerült rábukkannom. Némi interakciós lehetőséget sugall a termék kereső ablak, ez azonban nagy csalódás: a keresett szó beütése után a Teszvesz.hu sikertelen keresési ablaka nyílik meg. Erre a kategóriára ezért csak 4 pontot adtam.

 

A bélyeglexikon, ami eredeti, tanulságos és érdekes

 

4. A honlap szerkezete: A tartalom elég áttekinthető a nyitólapon található menüpontok alapján. Talán nem mindenkinek jut eszébe a főoldalon lévő angyal képre kattintani, holott ez vezet a nyitólapra, ahol a fent említett keresési és lájkolási funkció is van. A menük logikusan felépítettek, érthetőek. Negatívumként a főoldalra történő visszatérés nehézkességét említem: erre vagy a nehezen észrevehető vissza-nyilak szolgálnak, ha működnek, vagy semmi, ilyenkor marad a böngésző vissza-nyila.  Erre a szempontra 7 pont az eredmény.

 

A kiadvány menüpontban érdekes saját kiadványokat is láthatunk. Jó volna megtudni azt is, hogyan lehet ezekhez hozzájutni.

 

5. Írásos tartalom: a megfelelő jelző a kifinomultság és érték. A honlap anyaga rendkívül érdekes, eredeti és tanulságos. Az egyesület története és háttere mellett vallási tematikájú bélyegek és magángyűjtemények bemutatását emelném ki .Ezeken túl egészen egyedülálló a vallási fogalmak alapján kialakított bélyeg szótár is.  10 pont.

 

Egy szép, igényes kiállítási tabló Mária jelenésekről

 

6. Médiaelemek:  A lapok ugyan esztétikusak, de olykor nehezen olvashatók. A kis betűk a mintás háttéren zavaróak a szemnek, összefolynak. Az oldalakon sok az üres felület, amit a betűméret nagyítására vagy képek elhelyezésére lehetne felhasználni. Mindezekért azonban kárpótol a gyűjtemény rész, ahol online bélyegkiállításokra mehetünk, igazi esztétikummal. Néhány gyűjtemény még hiányzik, valószínűleg feltöltés alatt van, ezeket addig én nem írnám ki a lapra. Az erre adott pontszám 7 pont, mely könnyen lehetne 10 is.

 

Ezzel a szerzetesrendeket bemutató bélyegkiállítással zárom a kedvcsináló képsorozatot.

 

Összesen 47 pont gyűlt össze a maximális 60-ból, tehát az átlag 7,8. További sok sikert és látogatót kívánok a Szent Gábor bélyeggyűjtő egyesületnek, melynek honlapját javaslom megtekintésre.

    Print       Email

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Esetleg ezek is tetszenek...

Bélyeggyűjtők figyelem! Internetes bélyegkiállítások!

Elolvasom a cikket →