Loading...
Itt vagy most:  Home  >  Bélyegvilág  >  Current Article

Látogatóban: www.filaportal.net

Szerző   /  2012-09-15  /  3 hozzászólás

    Print       Email

Barangoljunk tovább a bélyegek internetes világában! Ezúttal a www.filaportal.net honlapra látogattam el és néztem körül a már megszokott szempontok alapján. Nem szaporítom a szót, lássuk, az eredményeket!

Egyértelmű, célratörő címlap, a bélyeggyűjtő szakkörök hangulatát idéző képpel.

1. A honlap címe: a domain név frappáns és lényegre törő. Tetszenek azok a honlap nevek, melyek nem az adott téma direkt leírásai, hanem van bennük némi kreativitás. Ebből a szempontból a cím nekem telitalálat, ezért 10 pontra értékelem.

2. A honlap céljának átláthatósága:  A nyitólapra érkezve a cím szerint egy csere-bere oldalra érkeztünk. Ez a cím csak átvitt értelemben igaz. A Filaportal.net egy klasszikus kereskedői portál, ahol vásárolhatunk és felvásárlást kezdeményezhetünk. Ebből a szempontból az adok-veszek kereskedés némileg lefedi a csere-bere fogalmát, azonban a klasszikus értelemben vett cserélés – amit egyébként már szinte mindenhol kiszorított a pénzalapú adok-veszek. csak nagyon elvétve érhető tetten a világban –  nem valósul meg. Bár az is elképzelhető – ezt nem tudom –  hogy az üzemeltető cserére is nyitott, ezért csak egy pontot vonok le ezért, így 9 ez a pontszám.

3. Interakció:  A honlap funkciójához képest tartalmazza a szükséges interaktív elemeket: üzenetet küldhetünk, és egy egyszerűen kezelhető, jól áttekinthető webshop funkció is működik. Ennek két apró hiányossága a fizetés mód manuális kiválasztása és a kézbesítési költség pontatlansága – állandóan nulla forint. Nyilván ez utólag, az összérték és súly függvényében szokott kiderülni, ez esetben elég lenne feltüntetni, hogy az ár szállítási költség nélküli. Összességében elegendően interaktív az oldal, a fentiek figyelembe vételével 9 pontot kap ez a szempont.

Egyszerű az üzenetküldés. Reméljük nem kapnak rá a robotok.

A vásárlás befejezése. Ezt az ablakot még egy kicsit lehet finomítani.

4. A honlap szerkezete: Már első ránézésre látom, hova kattintgassak. A felső menü az általános információkat tartalmazza, bal oldalon a kategóriák sorakoznak. Ez utóbbi kissé hosszúra nyúlik, esetleg érdemes lenne elgondolkodni alábontások alkalmazásán, például az évjáratonkénti kiadásokat egy menüpont alá sorolni. Emellett még finomítanék a kategóriák sorrendjén, és a hasonlókat egymás után sorolnám. Ezért 8 pontot adtam erre.

5. Írásos tartalom:  A bélyegek leírása vonzó és érdekes. A tárgyszerű leíráson túl mindegyik kiegészül némi kedvcsináló szöveggel, mely nemcsak hatásos marketing de igazi filatelista szenvedélyt ad az ajánlatokhoz. Pozitívumként kiemelném a filatéliai alapfogalmak pontos leírását és a felvásárlással kapcsolatos információkat, ami egyben szomorú tükre is a modern magyar bélyegek értékeltségének. Ez maximális, 10 pontot érdemel.

Hasznos tanácsokat és alapvető fogalmak

6. Médiaelemek:  a képek  jó minőségűek, kinagyíthatók, navigálhatók. Külön tetszik a nyitólapon szereplő fénykép, mely egy igazi bélyeg szakkör hangulatát idézi.Imponáló a nagyszámú eladási tételt illusztráló hatalmas képanyag, melynek létrehozásában, rendszerezésében nyilvánvalóan rengeteg munka van.Értékelésem szerint ez 10 pont.

Igényes, külön ablakban megnyíló fotók.

Átlagban  pomt 9,3 pont lett az eredmény, ami kiváló, tükrözi a honlap magas színvonalát.

    Print       Email

3 hozzászólás

  1. gergo szerint:

    Régebben többször is rendeltem innen. Tényleg jó oldal csak kicsit drága, árverésen jóval olcsóbban megszerzi az ember.

  2. Melinda szerint:

    Csak jó tanácsokat kaptam. Az ár pedig a kereslet és megbízhatóság aránya. Márpedig egy bélyeggurutól vásárolni megtiszteltetés.

  3. szücs szerint:

    Velem is gyakran “megtörténik”, hogy hajlandó vagyok az általam smegszokottnak tapasztalt árszint fölé menni, de annak általában mindig valamilyen nyomós oka van. Az is előfordult már, hogy jó tanácsokat honoráltam ezzel, de a pénztárcámnak ellensége azért nem vagyok 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Esetleg ezek is tetszenek...

Régi bélyegek varázsa – tökéletlenség és egyediség

Elolvasom a cikket →