Loading...
Itt vagy most:  Home  >  Bélyegvilág  >  Current Article

Ma már ritkaság

Szerző   /  2020-12-25  /  No Comments

    Print       Email

Ma már ritkaság, sőt nem is nagyon fordul elő, hogy egy új légijárat elindítása alkalmából ünnepi légiposta küldeményeket itovábbítsanak az első járat fedélzetén.

A XX. században ez bevett gyakorlat, tradíció volt, ami sok bélyeggyűjtő számára kedvelt gyűjtési terület volt. Az első ünnepi légijáratok mellett a légijáratok jeles – tizedik, huszonötödik, ötvenedik – évfordulója alkalmából és továbbítottak különleges filatéliai küldeményeket a bélyeggyűjtők örömére. Ma már ez is ritkaság, különösen a nemzeti légitársaságok folyamatos háttérbe szorulása illetve megszűnése folytán.

Az ünnepi légiposta küldemények jellemzően retour feladott légiposta borítékok, melyeken szerepel a célállomás, alkalmi bélyegző és a járat száma is. Ez az adat, illetve olykor külön, fedélzeti bélyegző is tanúsítja, hogy a levél az adott légijáraton került továbbításra. A borítékok hátoldalán a célállomás érkezési bélyegzője igazolja a levél érkezését.

Nagyon izgalmas, érdekes és különleges területe ez a bélyeggyűjtésnek, nem csak bélyeggyűjtők, de a repülés rajongói számára is. Ebből tekinthetünk meg most egy csokorra valót a MALÉV történetéből.

Erfurt, Leningrád, Tunisz
Athén, Bukarest, Kairo
Légijáratok 25. évfordulója
Ebbe a képbe egy egy Interaba alkalmi továbítás is bekerült

Ma már ugyan ritkaság ilyen alkalmi légiposta küldemények továbbítása, a marketing és kommunikáció inkább az internetre helyeződött át, ám jó elővenni a kereskedelmi repülés múltjának eme szép és ma már ritkaság számba menő emlékeit.

    Print       Email

Esetleg ezek is tetszenek...

A világ változik – a bélyegvilág.net lassan költözködik

Elolvasom a cikket →