Loading...
Itt vagy most:  Home  >  Bélyegvilág  >  Current Article

Magyarország – Svédország 1:0

Szerző   /  2012-05-23  /  2 hozzászólás

    Print       Email

Raoul Wallenberg születésének századik évfordulójának alkalmából Magyarország és Svédország is bélyegkiadványokat bocsátott ki. A magyar kiadványról itt olvashatunk bővebben. Külön dicséretesnek tartom, hogy Magyar Posta a leiraskat újabban angol es német nyelveken is közzé teszi.

A magyar Wallenberg kiadvány

 

A svéd blokkról itt olvashatunk bővebben.

A svéd Wallenberg kiadvány

A két kiadvány képi tartalma megegyezik: egy kép Wallenbergről, egy kép egy hivatalos dokumentumról és egy elmosódott fénykép a háttérben. A magyarok ezt az egészet nagyon szépen belesűrítették egy bélyegnyi terjedelembe. A svédek széthúztak egy blokknyi felületen, de az extra hellyel igazából nem tudtak mit kezdeni.

A két kiadványt összehasonlítva nekem a magyar szebbnek tűnik. Ami nagyon nagy szó, mert a bélyegkiadásban Svédország az első számú nagyhatalmak közé tartozik.

//

    Print       Email

2 hozzászólás

  1. zgergely szerint:

    Egyetértek, hogy jobban sikerult a magyar belyeg, mint a svéd. Sajnos Wallenbergről csak nagyon kevés fotó maradt fent. Ha a Google-ben rákeresünk, szinte csak a magyar és a svéd belyegen szereplők jönnek fel, ami egy ilyen bélyeg tervhez használható. Ugy gondolom, bár a svéd belyegen szereplő fotó egy fokkal előnyösebben ábrázolja Wallenberget, viszont a magyar belyegen szereplő képben van egy kis drámaiság, ami felidézi a vészkorszak hangulatát, így számomra ez a bélyeg telitalálat. Végre nem egy tudatos, sablonos, idealizált hős ábrázolás!!

  2. […] A Roul Wallenbergrol készült svéd bélyeg Svédországban az év bélyege lett. A képen látható magyar kiadvány jobban sikerült, mint ahogy arról egy korábbi posztban már írtam. (http://belyegvilag.net/magyarorszag-vs-svedorszag/ […]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Esetleg ezek is tetszenek...

Minden bélyeg mögött van egy történet

Elolvasom a cikket →