Loading...
Itt vagy most:  Home  >  Bélyegvilág  >  Current Article

Norvégia 2011

Szerző   /  2012-09-07  /  2 hozzászólás

    Print       Email

Norvégia évente körülbelül 30 bélyeget jelentet meg. A svédekkel ellentétben a norvég bélyegek többsége valamilyen fényképen alapul. Először azt akartam írni, hogy csak az gyűjtsön norvég bélyeget, akinek sok pénze van, de aztán rájöttem, hogy nem is olyan sokkal drágábbak, mint a magyarok. A legdrágább, a 27 koronás átszámolva valamivel több, mint 1000 Forint. Magyarországon meg azért akadnak 2000 forintos névértékű kiadványok is.

A norvég bélyegek színesek, jó minőségek, nagyok. Igazából nem tudok rosszat mondani róluk. A témák is megfelelőek nincs semmilyen földtől teljesen elrugaszkodott ötlet. Síelés, Amundsen, énekesek, képregények, karácsony. Nincs túlbonyolítva.

Egy akció keretében még ajándékot is kaptam. Egy 16 bélyegből álló sort híres norvég épületekről. Az utolsó három kép ezt mutatja be.

 

 

Borító

 

Első oldal

 

Második oldal

 

Harmadik oldal

 

Az ajándék bélyegsort tartalmazó mappa címlapja

 

Az ajándék bélyegsor

 

A bélyegekhez leírás is tartozik. Norvégul, angolul, franciául, németül.

 

    Print       Email

2 hozzászólás

  1. zgergely szerint:

    Modern de ugyanakkor magán viseli a klasszikus esztétika jegyeit is. Így jellemzem ezeket a nagyszerű bélyegeket. Lezser elegancia is találó jellemzés. Nem olyan egyszerű ám ilyeneket tervezni, de északi barátainknak ez jól megy.

  2. almasiatt szerint:

    Én néhány évvel ezelőtt az észt bélyegekre fizettem elő, újabban 10e Ft körül van az éves szett, korábban 7-8 e Ft-ra lehetett számítani. Nagyon pontosak a megjelenési idők betartásában, 20-25 kiadás van egy év alatt, általában 1-1 bélyeg, de több évenként folytatólagosan megjelenő sorozat is van és ezeket következetesen végigviszik. Minden évben kijön egy-egy különlegességis: az idén az észt dalfesztivált egy nyírfából készült tartóban adták ki, tavaly az államiságukat ünneplő 10 eurós bélyeget ezüstfóliával vonták be.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Esetleg ezek is tetszenek...

Merre száll az Il-12-es?

Elolvasom a cikket →