Loading...
Itt vagy most:  Home  >  Bélyegvilág  >  Current Article

Nutella rajongó bélyeggyűjtők, figyelem!

Szerző   /  2014-07-16  /  No Comments

    Print       Email
Nutella 50

Nutella 50

50. születésnapját ünnepli a Nutella, a világ kedvenc mogyorókréme. Ennek az évfordulónak az olasz posta – lévén ez egy “italikum” – egy bélyeg kiadásával állított emléket a Nutella rajongók és bélyeggyűjtők örömére.

Mielőtt megcsodáljuk a nutellás bélyeget és FDC-t, íme néhány érdekes Nutella adat:

1. A világon átlagosan 2,5 másodpercenként vásárolnak egy üveg Nutellát. Ebből könnyű kiszámolni az éves eladást és árbevételt is…

2. Ha az egy év alatt eladott nutellás üvegeket egymás mellé letennénk a földre, az 1000 focipályányi helyet foglalna el. Ha egymás mellé helyeznénk az üvegeket, akkor az 1,4-szer kerülné meg a Földet.

3. A világon 2007. óra létezik Nutella-nap is, amely február 5. A gyár és a rajongók ilyenkor mindenféle formában ünneplik az olasz mogyorókrémet.

4. A Nutellát Pietro Ferrero fejlesztette ki a II. világháború után, a csokoládé olcsóbb alternatívájaként. Mogyoró volt bőven, kakaóból viszont kevesebb kellett bele.

5. Ha egy gyerek vett egy kis kenyeret, az olasz pékségek hosszú éveken át rákentek egy kis Nutellát.

6. A Nutella gyártója a Ferrero, mely máig családi cég. Értéke több, mint 5.000 milliárd forintra tehető, így a Ferrero Olaszország leggazdagabb családja.

 

Nutella jubileumi FDC

Nutella jubileumi FDC

    Print       Email

Esetleg ezek is tetszenek...

Minden bélyeggyűjtő szíve csücske

Elolvasom a cikket →