Loading...
Itt vagy most:  Home  >  Bélyegvilág  >  Current Article

Széndioxid mentes posta

Szerző   /  2012-01-30  /  No Comments

Évente körülbelül 6 milliárd postai küldeményt szállítanak – ehhez az osztrák posta munkatársai naponta több mint 200.000 km-t tesznek meg gyalog, kerékpárral, mopeddel, vagy rosszabb esetben autón és kamionnal. A cég járművei évente több, mint 15 millió liter üzemanyagot fogysztanak el, emellett az épületek energia fogyasztása mintegy 180.000.000 kWh…

    Print       Email
CO2 Ausztria Bélyegvilág

CO2 Ausztria

Mint a az ország legnagyobb logisztikai vállalata,  az osztrák posta is egy nagyon energiaigényes vállalkozás. Évente körülbelül 6 milliárd postai küldeményt szállítanak – ehhez   az osztrák posta munkatársai  naponta több mint 200.000 km-t tesznek meg gyalog, kerékpárral,  mopeddel, vagy rosszabb esetben autón és kamionnal. A cég járművei évente több, mint 15 millió liter üzemanyagot fogysztanak el, emellett az épületek energia fogyasztása mintegy 180.000.000 kWh. Ez a hatalmas energiaigény már számottevő  széndioxid (CO2) kibocsátással jár, mely tudvalevőleg  terheli a globális éghajlatunkat. Az osztrák posta felelőssen gondolkozik a fenntartható fejlődésről, ezért mindig keresi a módját, hogy minimalizálja az ökológiai lábnyomát.

Ennek megállítására a szomszédos postai cégnél azt a célt tűzték ki maguk elé,  hogy 10%-kal csökkentsék a CO2-kibocsátást  2012-re. Ezen felül, az osztrák posta a közelmúltban további intézkedéseket vezetett be, melyekkel  elérik, hogy a levelek továbbítása Ausztriában teljesen környezetsemlegesen történhessen.

Hogyan lehetséges ez? A cél érdekében az összes leveleket, csomagot és reklám küldeményt az osztrák postának CO2 semlegesen kell továbbítania Ausztrián belül. Ennek első eleme az üvegházhatású gázok segítségével készült termékek és anyagok kiváltása környezetbarát technológiákkal, másrészt a szállítási és építési folyamatok áttekintése és megreformálása. Elsődleges célként az fogalmazódott meg, hogy  a cég saját alapvető folyamataiban mindig kerülni kell a CO2 kibocsátást. Emellett, minden olyan CO2 kibocsátást, amely nem kerülhető el,  az osztrák posta és a partner vállalatai kompenzálják  önkéntes klímavédelmi projektek támogatásán keresztül. Így végső soron sógoraink postahivatalai az éghajlat károsítása  nélkül működnek.

A projektet népszerűsítő bélyegen látható logó is ezeket a zöld kezdeményezéseket szimbolizálja. További információ  az interneten (post.at/co2neutral) érhető el

    Print       Email

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Esetleg ezek is tetszenek...

Notre Dame :-(

Elolvasom a cikket →