Loading...
Itt vagy most:  Home  >  Bélyegvilág  >  Current Article

Szűk, de izgalmas gyűjtési terület: galambposta bélyegek

Szerző   /  2012-06-11  /  4 hozzászólás

    Print       Email

Néhány korábbi bejegyzésben megismerkedhettünk különleges postai szolgáltatásokkal és ezekhez kiadott bélyegekkel. A hőlégballon és tengeralattjáró bélyegek után látogassunk el Új-Zélandra, Auckland környékére, a Great Barrier szigetekre. Új-Zéland negyedik legnagyobb szigete mintegy száz kilométerre fekszik Auckland-tól, mellyel komoly kihívást jelentett a postaszolgálat megszervezése. A levelezési igények kiszolgálására 1887-ben postagalamb szolgálatot indítottak a két település közt, önálló bélyegekkel. Ez a postaszolgálat tekinthető a világ első légipostájának, mely 1908-ban ért véget, ekkor ugyanis az időközben feltalált és elterjedt távíró kiszorította azt a piacról. Mindenesetre a fennmaradt bélyegek szépek, érdekesek és értékesek is, izgalmas gyűjtési szakág!

Postagalamb bélyegek, Great Barrier szigetek

Két vállalkozás is foglalkozott Auckland-ban galambpostával, ennek a cégnek szebb bélyege volt

Ha valaki esetleg nem járt volna a Great Barrier szigeteken, vagy odaindul néhány galambposta bélyeget begyűjteni, íme egy video az ottani viszonyokról:

Érdekes és értékes bélyegek, Bélyeg adás-vétel, csere, bélyeggyűjtemény, bélyeggyűjtés, bélyeggyűjtő fórum, bélyegkereskedelem, filatélia, bélyeg adásvétel.Érdekes és értékes bélyegek, Bélyeg adás-vétel, csere, bélyeggyűjtemény, bélyeggyűjtés, bélyeggyűjtő fórum, bélyegkereskedelem, filatélia, bélyeg adásvétel.Érdekes és értékes bélyegek, Bélyeg adás-vétel, csere, bélyeggyűjtemény, bélyeggyűjtés, bélyeggyűjtő fórum, bélyegkereskedelem, filatélia, bélyeg adásvétel.

    Print       Email

4 hozzászólás

  1. Wichshund Zoltán szerint:

    Masik izgalams terulet a haromszog alaku belyegek gyujtese. 30-40 eve nagyon divatban voltak, de msotanaban mintha eltuntek volna.

  2. […] továbbított küldeményeket – a Bélyegvilág-neten is olvashattunk tengeralattjáró-, galamb- és ballon postáról – bizonyára felkutatják a kutyaszánnal továbbított […]

  3. […] folytatjuk. Korábban már találkozhattunk különleges levélkézbesítési módokkal: galampostával, tengeralattjáró postával és csőpostával. Ma a tevepostával ismerkedhetünk […]

  4. […] postai szolgálatásokhoz kapcsolódtak, ilyenek voltak például a tengeralattjáró posta, galambposta, vagy a […]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Esetleg ezek is tetszenek...

Régi bélyegek varázsa – tökéletlenség és egyediség

Elolvasom a cikket →