Loading...
Itt vagy most:  Home  >  Bélyegvilág  >  Current Article

Tag der Wehrmacht, 1939. – második rész

Szerző   /  2013-01-08  /  1 Comment

    Print       Email

Az 1939-ben kiadott, náci haderőket bemutató és népszerűsítő sorozat második felét nézzük át részletesen.

A bejegyzés tárgya a Wehrmacht napja sorozat, mely a II. világháborús náci haderőnemeket ábrázolta.

 

210 mm-es K39 mintájú ágyú percenként egy darab, 135 kg-os lövedéket lőtt ki, hatótávolsága 33 km volt.

 

Flak 38, 20 mm-es légvédelmi gépágyú, mely 500 méteren 20 mm vastagságú páncél átütésére volt képes. Sokféle szerelvénnyel több haderőnemnél is alkalmazták.

 

A Junkers 87, Stuka kétszemélyes zuhanóbombázó a Luftwaffe félelmetes fegyvere volt a modern vadészgépek kifejlesztéséig. A Stuka név a német Sturzkampfflugzeug szó rövidítéséből ered.  Az eredetileg Rolls Roys gyártmányú 610 lóerős motort BMW gyártmányú váltotta fel.

 

Ejtőernyősök. Kréta 1941-es elfoglalásában egy 20 ezer fős német ejtőernyős különítmény játszott kulcsszerepet.

 

Panzer III közepes harckocsi, mely a németek egyik legelterjedtebb tankja volt. 37, majd 57 mm-es géppuskájával is nehezen vette fel a harcot a szovjet T-34-esekkel. Maybach (Mercedes csoport) motorja 230 illetve lóerős volt, üzemanyagtartályahatótávolsága 155 km.

 

S100 gyorsnaszád. Ez a rendkívül gyors hajó a Balti-tenger vizeit őrizte. A 32 méter hosszú hajótestet 3 Daimler Benz gyártmányú, húszhengeres,  dízelmotor  mozgatta. Fegyverzete két torpedóvetőből, egy 20 mm-es ikergéppuskából és egy 
Flak gépágyúból állt.


    Print       Email

1 Comment

  1. Takáts Tamás szerint:

    Amint köztudott, a náci bélyegekkel való foglalkozás sokak által elítélt tevékenység. Pedig, értékes darabokat is lehetne közöttük találni… Az igaz, hogy bélyeg információt/grafikát/stb.-it is hordoz; de értéket is… Erről sokan, farizeus módon, szégyenlősen nem szeretnek beszélni… Egy-egy érték kibányászása egy bélyeghalmazból, valóságos bányász tevékenység…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Esetleg ezek is tetszenek...

#maradjotthon: nézegessünk szép bélyegeket!

Elolvasom a cikket →