Loading...
Itt vagy most:  Home  >  Bélyegvilág  >  Current Article

Tag der Wehrmacht, 1939. – Első rész

Szerző   /  2013-01-05  /  No Comments

    Print       Email

Ennek a bejegyzésnek a főszerelője a “Wehrmacht napja” sorozat. A sorozat bélyegei a náci hadsereg legjelentősebb haderőit és fegyvereit ábrázolják.

A Wehrmach napja sorozatot nemrég vásároltam. Nem különösebben értékes, de érdekes és  szomorú történelmi relikvia.

 

II-es osztályú náci tengeralattjáró. Ez a viszonylag kisebb u-boot elsősorban partközeli, sekélyvízi és kiképzési feladatokat látott el. 20 mm-es gépfegyverével repülőgépek ellen tudta megvédeni magát.

 

MG34 mintájú géppuska. Ez a 7,92 mm kaliberű lőfegyver percenként 8-900 lövést tudott leadni, 2000 méteres hatótávolsággal.

 

Háborús filmek gyakori szereplői a náci oldalkocsis motorok. Ezen a bélyegen egy BMW R12-es modellt láthatunk. A kéthengeres, négyütemű, 745 cm3-es motor nagyjából 20 lóerős volt, több tízezer darabot gyártottak belőle.

 

Az E52 tipusú rádió korszakának csúcstechnológiája volt. Gyűjtők ma is keresik.

 

Ezen a bélyegen utászok dolgoznak egy híd építésén.

 

Az M24 mintájú kézigránátot az I. bilágháborúban fejlesztették ki. a mintegy 600 grammos fegyver élesítés után 5 másodperccel robbant.

 Érdekes és értékes bélyegek, Bélyeg adás-vétel, csere, bélyeggyűjtemény, bélyeggyűjtés, bélyeggyűjtő fórum, bélyegkereskedelem, filatélia, bélyeg adásvétel.Érdekes és értékes bélyegek, Bélyeg adás-vétel, csere, bélyeggyűjtemény, bélyeggyűjtés, bélyeggyűjtő fórum, bélyegkereskedelem, filatélia, bélyeg adásvétel.Érdekes és értékes bélyegek, Bélyeg adás-vétel, csere, bélyeggyűjtemény, bélyeggyűjtés, bélyeggyűjtő fórum, bélyegkereskedelem, filatélia, bélyeg adásvétel.

    Print       Email

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Esetleg ezek is tetszenek...

#maradjotthon Mauritius, egy százhúsz éves bélyeg

Elolvasom a cikket →