Loading...
Itt vagy most:  Home  >  Bélyegvilág  >  Current Article

Tom of Finland

Szerző   /  2014-04-24  /  1 Comment

    Print       Email

Óriási érdeklődés előzi meg a Finn posta szeptemberi homoerotikus kiadványát. Az egész világról érkező hatalmas érdeklődésre való tekintettel előrendeléseket vesznek fel északi rokonaink.

Tom kisiv

A Finn posta az alábbi közleménnyel jelentette be a kiadványt:

Az őszi bélyeg kiadási szezon szeptember 8-án indul Tom of Finland-dal, aki az egyik legismertebb finn művész a világ minden táján.  A hangsúlyozottan férfias homoerotikus rajzok ikonikus státuszt vívtak ki maguknak a műfajban, és hatással voltak a pop kultúrára és a divatra is. Munkáiban, Tom of Finland a szubkultúrákra jellemző öniróniával és humorral fűszerezi műveit.

Pályafutása során Tom of Finland (eredeti nevén Touko Laaksonen) több mint 3500 rajzot készített. A blokkon szereplő két rajzot Timo Berry grafikus választotta ki – ő tervezte a blokkot is – illetve Susanna Luoto, aki a Los Angelesben működő, Tom of Finland nevét viselő alapítvány finn képviselője.

A blokkon szereplő rajzokon erős és magabiztos férfi alakok láthatók, melyek jellemzők alkotójukra. “A blokk az érzéki életerőt és a büszkeséget ábrázolja. Ezekből soha nincs túl sok ebben az északi országban,” mondta Timo Berry.

TFstamp1_34577_medium

 

Tom-of-Finland-stamp-1

 

tfstamp2_34579.0_standard_709.0

    Print       Email

1 Comment

  1. […] finn bélyegekről. Modern, stílusos, izgalmas bélyegek. És szabad szellemű is, mint például Tom of Finnland sorozat. A finn bélyegek magas színvonala igazi kedvcsináló a bélyeggyűjtéshez. Rápillantottam a […]

Esetleg ezek is tetszenek...

#maradjotthon: nézegessünk szép bélyegeket!

Elolvasom a cikket →