Loading...
Itt vagy most:  Home  >  Bélyegvilág  >  Current Article

Változó névértékű bélyegek

Szerző   /  2012-01-26  /  No Comments

Bár jónéhány hasonló próbálozásnak lehettünk tanui a 80-as évek óta, ezek a bélyegek kezdetben nem tudtak áttörést elérni. Változást a modern, számítógép-vezérelt nyomtatási technológiák elterjedése hozott, azóta a fejlődés töretlen…

    Print       Email
Automata bélyeg, Spanyolország

Automata bélyeg, Spanyolország

A változó névértékű bélyegeket leggyakrabban automatákon keresztül árusítják. Névértékükeket a vásárló határozhatja meg, szükséglete szerint. Rzek a bélyegek rendjívül hasonlóak a hagyományos automatákkal árusított tekercs bélyegekhez, melyekkel hazánkban is találkozhattunk. A különbség abban áll, hogy ezen bélyegek névértékét a gép nyomtatja rájuk, a vásárló instrukciója és természetesen a bedobott pénz alapján. Bár jónéhány hasonló próbálozásnak lehettünk tanui a 80-as évek óta, ezek a bélyegek kezdetben nem tudtak áttörést elérni. Változást a modern, számítógép-vezérelt nyomtatási technológiák elterjedése hozott, azóta a fejlődés töretlen. Ismerkedjünk meg a Bélyegvilág-ban néhány ilyen bélyeggel, mint láthatjuk, különösen az Egyesült Államokban vált népszerűvé ez a bélyeg vásárlási csatorna.

Az automata bélyegek gyűjtését a nyomtatási folyamat volatilitása serkenti. Mivel a névérték – olykor egyéb adatok – az automatákban történik, ez semmilyen kontrolt nem jelent a nyomtatás minpségére nézve. Ezt a problémát csak fokozza néhány elszánt filatelista, akik szándékosan piszkálják el az automatákat, hogy érdekes és potenciálisan értékes tévnyomatokhoz jussanak.

Automata bélyeg, Egyesült Államok

Automata bélyeg, Egyesült Államok

 

Automata bélyeg, Franciaország

Automata bélyeg, Franciaország

 

Automata bélyeg, Ausztrália

Automata bélyeg, Ausztrália

Érdekes és értékes bélyegek, Bélyeg adás-vétel, csere, bélyeggyűjtemény, bélyeggyűjtés, bélyeggyűjtő fórum, bélyegkereskedelem, filatélia, bélyeg adásvétel.Érdekes és értékes bélyegek, Bélyeg adás-vétel, csere, bélyeggyűjtemény, bélyeggyűjtés, bélyeggyűjtő fórum, bélyegkereskedelem, filatélia, bélyeg adásvétel.Érdekes és értékes bélyegek, Bélyeg adás-vétel, csere, bélyeggyűjtemény, bélyeggyűjtés, bélyeggyűjtő fórum, bélyegkereskedelem, filatélia, bélyeg adásvétel.

    Print       Email

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Esetleg ezek is tetszenek...

Régi bélyegek varázsa – tökéletlenség és egyediség

Elolvasom a cikket →