Loading...
Itt vagy most:  Home  >  Bélyegvilág  >  Current Article

WIPA 1981 – Egy emléklap, 21 alkalmi bélyegzés

Szerző   /  2017-10-29  /  No Comments

    Print       Email

Az 1981-es WIPA bélyegkiállítás emlékére készült emléklap különlegessége a sokféle alkalmi bélyegzés.  Az alkalmi bélyegzések megörökítik, hogy a kiállítás során minden nap valamilyen tematika vagy ország jegyében telt, fenntartva az érdeklődést a majd’ két hétig tartó bélyegkiállítás során.

Ezek között helyet kapott Európa, az ifjúság, Németország, az Egyesült államok és május 25-én Magyarország is, mint ahogy arról a második sor 3. alkalmi bélyegzése is tanúskodik.

Az emléklap ilyentén nagyon szép és átfogó emléket állít a bélyegkiállításnak, érdemes végigböngészni a különböző bélyegzéseket!

Az emléklap A4-es méretű, a belső két oldalon kaptak helyet a bélyegek a bélyegzésekkel:

WIPA emléklap alkalmi bélyegzésekkel

WIPA emléklap alkalmi bélyegzésekkel

WIPA emléklap alkalmi bélyegzésekkel

WIPA emléklap alkalmi bélyegzésekkel

 

A borító egyszerű, a cím mellett még az emléklap sorszáma került ide. Ez az emléklap a 002-es sorszámú. Vajon hol lehet az 001-es vagy akár a 007-es?

Az első WIPA bélyegkiállítást 1933-ban szervezte Edwin Müller, a korszak egyik legjelentősebb filatélistája . Ezt követően 1965-ben, 1981-ben, 2000-ben és 2008-ban került megrendezésre ez a rangos filatéliai esemény. A WIPA 2000-et Friedensreich Hundertwasser halála szőtte át , aki pályája során számos bélyeget is tervezett. Az utolsó WIPA 2008. szeptember 18-21 között zajlott.

    Print       Email

Esetleg ezek is tetszenek...

A világ változik – a bélyegvilág.net lassan költözködik

Elolvasom a cikket →