Loading...
Itt vagy most:  Home  >  Bélyegvilág  >  Current Article

Antall József emlékezete

Szerző   /  2019-08-26  /  No Comments

    Print       Email

A modern bélyegkiadásban ritkák a felülnyomatok. A digitalizáció révén a bélyegek előállítási folyamata a tervezéstől az előállításig felgyorsult. Éppen ezért különös, hogy 2010-ben egy jeles évforduló emlékére felülnyomat formájában emlékezett meg a Magyar Posta.

Vajon mi lehet ennek az oka? A felülnyomatok legtöbbször valamilyen kényszer-szülte megoldások egy probléma áthidalására, legyen az anyag hiány, esetleg többlet, vagy időhiány. Ebben az esetben leginkább az anyag többletre lehet gyanakodni, mivel az 1993-ban kiadott eredeti blokk példányszáma 480.000 darab volt, ami majd’ háromszorosa a korszak akkor jellemző 120.000 darabos blokk példányszámának. Az időhiány nem annyira jöhet szóba, hacsak nem hirtelen döntés vezérelte a felülnyomott blokk elkészítését. Vagy esetleg a bélyeggyűjtőknek akart a Posta kedveskedni egy ilyen kuriózummal? Ehhez nem biztos, hogy ez volt a legmegfelelőbb téma.

Felülnyomat az 1993-ban megjelent blokkon

Mindezeket figyelembe véve furcsaság ez a hevenyészettnek tűnő felülnyomat, ami talán még méltatlan is eme jeles államférfi emlékezetének.

    Print       Email

Esetleg ezek is tetszenek...

A világ változik – a bélyegvilág.net lassan költözködik

Elolvasom a cikket →