Loading...
Itt vagy most:  Home  >  Gyereksarok  >  Current Article

Drága, ritka és különleges bélyegek – a bélyeggyűjtés sztárjai

Szerző   /  2020-09-16  /  No Comments

    Print       Email

A bélyeggyűjtés kapcsán akkor kapják fel az emberek a fejüket, ha drága, ritka vagy különleges bélyegek kerülnek említésre. Az a bélyeg, ami nem drága, nem ritka vagy nem különleges, az nem számíthat széleskörű figyelemre. Ezt a Bélyegvilág.net oldalon megjelent több mint ezer cikk olvasottsági adatai alapján állapíthatjuk meg.

Az olvasók és érdeklődők legkevésbé az élővilág, történelem és művészetek iránt érdeklődnek. Ez alól a háborúk, fegyverek jelentenek kivételt, ezen belül is a náci Németország, beleértve Hitlert.

Adolf Hitler és Benito Mussolini

Az érdeklődés következő szintjén a sport valamint űrhajózás témájú bélyegek állnak, bár ezeket sem lehet a kimagaslóan drága, ritka vagy valami miatt külö9nleges bélyegek szintjéhez hasonlítani. Különleges bélyeg alatt a tévnyomatokat, megsemmisítéseket valamint a szokványostól eltérő nyomdatechnikájú, formájú vagy papírú bélyegeket értjük.

Csokoládé illatú bélyeg
Csokoládé illatú bélyeg

Nem olyan jó hírek ezek, hiszen a drága, ritka és különleges bélyegek távol állnak az átlagos bélyeggyűjtőktől, elérhetetlenek számukra. Ha a tisztelt Érdeklődők csak ilyen bélyegről szóló cikkekre mozdulnak rá, akkor elmarad a gyűjtési szenvedélyt kiváltó szikra, és nem növekszik a bélyeggyűjtők száma.

A legendás fordított Madonna, a legismertebb magyar tévnyomat.

Persze, fontosak és érdekesek a ritka, értékes és különleges bélyegek, hiszen ők a bélyeggyűjtés sztárjai, celebjei, ikonjai, zászlóshajói. Mellettük azonban jó lenne minél több érdekes írást és bemutatót látni átlagos bélyeggyűjtők számára is elérhető témákról, bélyegekről és történetekről, amit a bélyegeken keresztül ismerhetünk meg.

Mozambik 1937 – Zsiráfok áttelepítése a Kruger Nemzeti Parkból Dél-Afrikába.

A Bélyegvilág.net továbbra is elkötelezett, hogy ebből a szegmensből is merítsen, népszerűsítve a bélyeggyűjtést.

    Print       Email

Esetleg ezek is tetszenek...

Örökölt bélyeggyűjtemény

Elolvasom a cikket →