Loading...
Itt vagy most:  Home  >  Európa  >  Current Article

Három híres ember

Szerző   /  2013-05-05  /  No Comments

    Print       Email

3 másik ember

Három bélyegen három nevezetes francia személyiség arcképét láthatjuk.

Alexandre Dumas (1802-1870) francia író arisztokrata családból származott, de apai nagyanyja fekete rabszolga volt. Nagyapja és apja magasrangú katonatisztként szolgált a francia hadseregben. A forradalmat és a császárságot követő hatalom a királyi palotában adott állást a fiatal Dumas-nak. Emellett írt, kezdetben színdarabokat, később regényeket. Ezek világhírűvé váltak. (Gróf Monte Christo, a Három testőr és mások.) Egyes regényrészletek megírását “bedolgozókkal” végeztette. Nagy jövedelme ellenére állandó pénzzavarral küzködött. Híres volt zavaros nőügyeiről is. Életében sokat szenvedett rasszista támadóktól, akik félvér származását hánytorgatták fel.

Eduarde Branly (1844-1940) francia fizikus, feltaláló, egyetemi tanár. Háromszor terjesztették fel Nobel-díjra, de egyszer sem nyerte el. Párizsban utca és múzeum viseli a nevét.

Maurice de Broglie (1825-1880) francia fizikus. Tengerésztiszti iskolát végzett és kilenc évig szolgált a francia hadiflottánál, közben kutatásokat végzett az elektromágnesesség területén. Miután elhagyta a flottát csak tudományos területen tevékenykedett. Munkásságát külföldön is elismerték.

Franciaország, 1970
Elsőnapi emléklap, A4 méret.
900
kapcsolat: g_zoltan@freemail.hu
Bélyeg adás-vétel bélyeggyűjtemény bélyeggyűjtés bélyeggyűjtő bélyegkereskedelem filatélia
    Print       Email

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Esetleg ezek is tetszenek...

Napfogyatkozás bélyegeken

Elolvasom a cikket →