Loading...
Itt vagy most:  Home  >  Bélyegvilág  >  Current Article

Jézuska és ballonposta

Szerző   /  2020-10-17  /  No Comments

    Print       Email

A karácsonyi hagyományok egyik szép programja a Christkindl, azaz karácsony várás, melynek során a gyermekek előadják a karácsonyhoz fűződő liturgiát, karácsonyi vásárt tartanak, hogy a Jézuska elhozhassa mindenkinek azt az ajándékot amire vágyott. Ehhez kapcsolódik az ausztriai Christkindl falucska, mely tradícionális és híres helyszínt biztosít ennek a kedves eseménynek. A faluban a tradicionális hőlégballonozás mellett karácsonyi postahivatal is működik, talán a magyarországi Nagykarácsonyhoz lehetne ezt hasonlítani.

A hagyományos ballonozást és karácsonyi postahivatalt összekapcsolva Christkindl karácsonyi postahivatalából ballonposta is indul, melyhez alkalmi borítékot és díszbélyegzőt is használnak a feladáskor valamint a fedélzeten is.

Christkindl ballonposta

Az alkalmi borítékon nagy precizitással feltüntetésre kerül a ballon és az azt irányító pilóták neve, valamint a felszállás és leszállás pontos időpontja és helye is. 1986-ban A D-ERGEE VI ballon 3 óra 20 perc alatt tette meg a 30 kilométeres távolságot Eberstalzellig, 780 méter magasságban.

    Print       Email

Esetleg ezek is tetszenek...

A világ változik – a bélyegvilág.net lassan költözködik

Elolvasom a cikket →