Loading...
Itt vagy most:  Home  >  Bélyegvilág  >  Current Article

Minden bélyeg mögött van egy történet

Szerző   /  2020-07-01  /  No Comments

1939-ban Németország lerohanta Lengyelországot. A hír hallatán a Gdansk-i főposta munkatársai megszervezték a postahivatal védelmét…

    Print       Email

Minden bélyeg mögött van egy történet – ezek felfedezéséről is szól a bélyeggyűjtés. Nagyon sokan csak öncélú gyűjtögetésnek tartják a bélyeggyűjtést, sokan csak anyagi oldalról tekintenek rá, hogy mekkora értékű bélyeggyűjteményt sikerül egy-egy gyűjtőnek létrehozni.

Aki így tekint a bélyeggyűjtésre, netán ilyen alapon gyakorolja, szem elől téveszti a lényeget: azt az élményt és ismeretszerzési lehetőséget, amit a bélyegeken keresztül elérhetünk.

Mai bélyegünk is jó példa erre. 1958-ban jelent meg Lengyelországban, tízmillió példányban. Piaci értéke gyakorlatilag semmi. Ám mégis megismerhetünk rajta keresztül egy hősies történetet, mely például szolgálhat valamennyiünk számára.

1939-ban Németország lerohanta Lengyelországot. A hír hallatán a Gdansk-i főposta munkatársai megszervezték a postahivatal védelmét az agresszorok ellen. A posta vezetője, Alfons Flisykowsky és közel száz munkatársa megtisztította a postahivatal környékét, kivágta a fákat és részt vett egy fegyveres kiképzésen.

1939. szeptember 2-án a németek óriási túlerővel, két napos ostrom után tudták megtörni a hősies ellenállókat és bevenni a postahivatalt. Erről könyv és film is készült, emléket állítva a hősies postásoknak. Az ő történetüket meséli ez a bélyeg is.

    Print       Email

Esetleg ezek is tetszenek...

A világ változik – a bélyegvilág.net lassan költözködik

Elolvasom a cikket →