Loading...
Itt vagy most:  Home  >  Bélyegvilág  >  Current Article

Őrület! Már crypto bélyegek is vannak!

Szerző   /  2021-06-22  /  No Comments

    Print       Email

A blockchain alapú crypto technológia a valuták, műalkotások és weboldalak után a bélyegeket is elérte. Ausztria a világon elsőként adott ki crypto bélyegeket, melyek ráadásul nagyon jól fogynak. Még mondja valaki, hogy a bélyegek kihalnak és a bélyeggyűjtés elavult hobby! A blockchain technológia – hasonlóan a műalkotásokhoz – különleges és egyedi hozzáadott értéket ad a bélyegeknek.

A legelső, bálnás kiadás óriási siker volt, és már el is fogyott:

https://crypto.post.at/how-it-works

A crypto bélyegek természetesen crypto valutáért is megvásárolhatók, ám aki (még) nem rendelkezik ilyennel, Euróval is fizethet értük.

Kérdés, hogy mennyire lesz jó befektetés a crypto bélyegek megvásárlása. Elképzelhető, hogy az előfutárok értéke később nagyon magasra emelkedik majd. Ebben az esetben azok, akik az elején beszálltak, búsás hasznot könyvelhetnek el a későbbiekben, ha vagyonokért el tudják majd adni a legelső crypto bélyegeket.

Ausztria kétségkívül úttörő lépést tett meg a blockchain alapú crypto bélyegek eladása terén, azonban nincs egyedül. Már Horvátország és Gibraltár is adott ki crypto bélyegeket, így méltán bízhatunk egy új bélyeggyűjtési kategória megszületésében, ami modern és jövőbelátó.

Kíváncsian várjuk, hogy nyugati és déli szomszédaink után Magyarországon is megjelennek-e crypto bélyegek. Mindenesetre érdemes odafigyelni erre az új szegmensre, mely még csak a kezdet: a blockchain technológia rohamos fejlődésével immár a crypto bélyegek, azaz a crypto filatélia is lépést tarthatnak, fejlődésben tartva a filatéliát.

Azoknak, akiket részletesebben érdekel a blockchain és filatélia találkozása, az alábbi cikket javaslom:

https://medium.com/hackernoon/the-first-blockchain-stamp-in-the-world-and-what-is-means-f6f777838370

    Print       Email

Esetleg ezek is tetszenek...

A világ változik – a bélyegvilág.net lassan költözködik

Elolvasom a cikket →